Blaha: Miliónový škandál najkorupčnejšej vlády. Ale: „dobre bude“
22 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Poslanec NRSR za stranu Smer - SD Ľuboš Blaha sa na svojom profile na Facebooku zamyslel nad tým, ako sa Matovičovo hnutie prezentovala pred voľbami, a pritom dnes jeho vláda koná v rozpore s tým, proti čomu bojovala. Ide o pandemický príspevok vo výške 24 miliónov eur z ministerstva práce pre schránkové firmy!

Nie je to ani tak dávno, ako Oľano upozorňovalo na netransparentné financovanie, zapaľovalo sviečky za ľudí, ktorí údajne zomreli pre machinácie investičnej skupiny či pravidelne vyčísľovali milióny, ktoré prehajdákali predchádzajúce vlády. A netrvalo dlho a máme tu ďalšiu obrovskú kauzu tejto vraj slušnej a transparentnej koalície. Koľkú? To sa už ani spočítať nedá.

Draxler: Krajniakove milióny dostali schránkové firmy
21 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Podvod odhalilo Kuciakovo centrum

Z tohto megaškandálu usvedčilo ministerstvo práce v gescii Milana Krajniaka (Sme rodina) práve Investigatívne centrum Jána Kuciaka, ktoré nie je jednoznačne naklonené k predstaviteľom predchádzajúcej vlády.

„Pamätáte, ako Matovič chodil natáčať videjká na Cyprus? Dával to na udatného rytiera, ktorý bojuje so schránkovými firmami. Potom sa ukázalo, že na tom istom Cypre má uložené v schránkovej firme milióny jeho vlastná rodina. A teraz sa zistilo, že v čase pandémie rozdávali desiatky miliónov schránkovým firmám, namiesto toho, aby pomohli reálnym ľuďom,“ píše Blaha. Takýto škandál uprostred trpiaceho Slovenska považuje za vrchol hyenizmu.

Gastroprevádzky krachujú, rokuje sa o znížení DPH. Čo si zase vymyslí diktátor Matovič?
Podľa správ RTVS gastroprevádzkam hrozí krach. Prvá pomoc sa nevzťahuje na pokles tržieb. O znížení DPH rokujú s rezortom financií. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Ide o jednoznačnú politickú zodpovednosť ministra práce

Blaha sa zamýšľa o tom, ako bude nová a slušná vláda reagovať na túto kauzu. Politicky zodpovedný je Milan Krajniak ako minister práce a sociálnych vecí, pretože peniaze rozdával úrad práce v Pezinku. Blaha však neverí tomu, že by v tom neboli zapletení aj predstavitelia súčasnej koalície. Na čele s Matovičom.

„Nebolo to tak dávno, čo naliali desiatky miliónov do malej chalúpkovej firmy s testami - a bum, majiteľ tejto firmy bol prepojený na Matoviča aj Sulíka. Nasilu zorganizovali celoplošné testovanie a dakto na tom brutálne zarobil. Aj pandemickú pomoc zneužili na vlastné obohatenie. To sú priam olympijské výkony v týraní ľudí. Kým Slováci umierali a prichádzali o živobytie, oni rozdávali prachy fantómom a dosť možno, že sami sebe. Čo na to povie Matovič? Veď takýto škandál Slovensko nepamätá. Toľko sa oháňal bojom proti korupcii, až sa do dejín zapíše ako najkorupčnejší politik v slovenských dejinách,“ rozvádza Blaha.

Pellegrini vyškolil koalíciu: Vysmieva sa občanom, nekoná a predkladá nepodstatné zákony
Strana Hlas - SD sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadrila k začiatku októbrovej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Tá sa začne dnes o 13.00 hod. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Policajné orgány nekonajú. Načo by vláda vyvodzovala zodpovednosť?

Uvažuje o troch možnostiach, ako sa predstavitelia najkorupčnejšej vlády zachovajú. 1. Matovič sa chytí za srdce, rozplače sa a s chvením v hlase povie, že to celé robil pre Janka (Kuciaka) a Martinku. 2. Vyhovorí sa na manželku. On predsa nemôže za to, kde si jeho rodina zakladá schránkové firmy. On nevlastní nič, je bezdomovec. 3. Najpravdepodobnejšie vyhlási: „lebofico“. Na tlačovke hodí jeden zo svojich hysterických záchvatov: „hydra“, „mafia“ aj „dobre bude“. A novinári mu dajú dve kontrolné otázky a kamarátsky sa rozídu.

„Ale vážne, priatelia - dnes definitívne skončil celý ten smiešny mýtus o tom, že táto vláda je protikorupčná. Takýto obludný podvod so schránkami by si nedovolila ani kolumbijská narkomafia. Ak by bezpečnostné zložky neovládali Lipšic, Mikulec a Hamranovi „naši chlapci“, tak už dnes večer vyvedú Krajniaka v putách z ministerstva a zajtra za ním putuje Matovič.

Slováci živoria a politici si opäť prilepšujú
Zvyšujú sa ceny za energie, potraviny, služby. Podľa plánovaného rozpočtu bude zvyšovanie platov minimálne alebo žiadne. No naši politici si opäť prilepšia. Napriek populistickým vyjadreniam, že sú za zmrazenie svojich platov. Bližšie sa na to... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Padni, komu padni je želaním

Tak čo - padni komu padni? Čo keby si spravodlivosť konečne prišla aj po vládu Matovičových zlodejov?“ uzatvára Blaha.