Truhlík Šeliga už zase mudruje ako rádio. Vraj predbežná konzultácia referendových otázok neexistuje
21 | 10 | 2021 I TASR
Truhlík Juraj Šeliga už znova mudruje ako rádio. Najnovšie sa usiluje poúčať predsedu Smeru Roberta Fica o tom, ako má postupovať ohľadom referendových otázok. O pochodoch mysle "mudrca" Šeligu prináša správu TASR.

Nič také ako predbežná konzultácia referendových otázok neexistuje. Snahy lídra Smeru-SD Roberta Fica sú výhovorkou pre oklamaných občanov. Zakvasil to Šeliga v reakcii na avizované referendové otázky Smeru-SD a vyjadrenie šéfa strany Roberta Fica. Šeliga tvrdí, že Fico sa snaží presvedčiť voličov, že nenesie vinu za neúspech nedávnej snahy o referendum za predčasné voľby, ktorého otázky označil ústavný súd za protiústavné.

"Fico, ako je to uňho zvykom, opäť verejnosť zavádza. Ústava SR nepozná v žiadnom ohľade predbežnú konzultáciu referendových otázok s prezidentkou republiky. Naša ústava hovorí veľmi jasne, že prezident republiky, keď dostane 350 000 podpisov s návrhom na vypísanie referenda, môže sa obrátiť, ak má pochybnosť o ústavnosti navrhovaných otázok, na Ústavný súd SR. To je celé," hovorí Šeliga.

Líder Smeru-SD Fico informoval, že predsedníctvo strany schválilo otázky, ktoré sa týkajú petičnej akcie na vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. Fico dodal, že v sprievodnom liste, ktorý budú adresovať prezidentke, je žiadosť, aby sa hlava štátu vyjadrila, či sa v súvislosti s otázkami obráti na ÚS. Avizoval, že prípadnú petičnú akciu na podporu referenda bude organizovať Smer-SD.

Smer už má otázky k petícii za referendum. A píšu Čaputovej, aby sa zase nemohla vykrúcať
21 | 10 | 2021 | TASR