Robiť z občanov idiotov je drzosť, ale za ich peniaze, to je priam chrapúnstvo
21 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

A tak tu máme ďalšie "zmysluplne" vyhodené peniaze Ministerstva zdravotníctva SR. Autor článku sa práve vrátil z rannej povinnej návštevy zdravotníckych zariadení a ešte pred tým si prečítal zúfalý list, popisujúci zážitky čitateľky počas návštevy nemocnice. Pozerať sa s týmito zážitkami za sebou na najnovšie video je účinnejšie, ako lieky na nízky tlak krvi. Toto ho zdvihne do nebeských výšok.


"Nová kampaň, ktorá má občanov presvedčiť na očkovanie, stála ministerstvo zdravotníctva niekoľko desiatok tisíc eur. „Zákazka s predmetnou agentúrou, ktorá vzišla z oficiálneho výberového konania, je v hodnote 39 000 bez DPH,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová." Píše web 1. pluska.sk.

(Prúžky na meranie glykémie môžete mať prepísané až o mesiac, teraz nemáte na ne nárok - ospravedlňujúco hovorí sestrička diabetikovi na kontrole.)
Je fakt, že Matovič sa "cítil" oveľa menej

V porovnaní s očkovacou lotériou, ktorej náklady odhadujú na 20 miliónov eur, je to naozaj veľmi malá suma. Ale, dalo by sa za ňu napríklad "znárokovať" 2600 balení meracích prúžkov na glykémiu.

1 pluska.sk pripomína, že "podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského si treba najprv počkať, až potom hodnotiť úspešnosť kampane. „Očkovaní, ktorí sú už očkovaní, sú už presvedčení a dúfam, že za pár mesiacov kampaň bude fungovať a do vianočných sviatkov a do konca roka, tak potom uvidíme, či bola úspešná alebo nie,“ okomentoval podľa citovaného zdroja už prvé námietky Lengvarský. Jasne. Vyhodíme z okna prachy a budeme sa pozerať, ako letia a či doletia. Tak nejak.
Nech sa minie, koľko sa len dá, Matovičova "špajza" na to má!

"Ministerstvo zdravotníctva pripomína, že nasadilo aj iné prostriedky, ako k vakcínam motivovať čo najviac ľudí. V priebehu septembra bolo do schránok Slovákov doručených viac ako 1,2 milióna SIPO dokladov s výzvou na očkovanie, hygienici rozposlali SMS notifikácie o zmenách v covid automate s pozvánkou na očkovanie a v médiách bol nasadený globálny spot UNICEF o podpore očkovania. Do domovov seniorov poslali brožúrky o očkovaní, kde odpovedali na najčastejšie otázky. Poberateľom dôchodkov v hotovosti či v regiónoch s nízkou zaočkovanosťou zas boli doručené letáky." Pripomína 1.pluska.sk. Ale nikto sa nepýta, kto to zaplatí a komu sa na tomto biznise zas "zadarilo".

Chce Lengvarský likvidáciou nemocničných oddelení dosiahnuť zlepšenie zdravotnej starostlivosti?
Ľudia v rôznych regiónoch volia rôzne spôsoby odporu proti tomu, čo na nich vláda chystá. Na námestí v Trstenej sa včera stovky ľudí postavili za svoju Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou. O reakcii ministra Lengvarského píše portál... Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Nové spoty pre divákov s IQ v zápornom kvadrante

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský to nevzdáva a do éteru nasadil nové spoty, ktoré majú Slovákov motivovať k očkovaniu.
Odborníci už teraz hovoria o fiasku

"Mottom kampaane je, že treba poraziť spoločného nepriateľa - koronavírus, kým nás všetkých neporazí." Píše 1.pluska.sk.

Týmto štýlom nás však určite porazí, ale nie z koronavírusu.

"Kritikou nešetrí ani expert na marketing a komunikáciu Pavol Minár. „Podľa mňa je to úplne zlá kampaň. Ak má za cieľ motivovať tých, ktorí doteraz odmietali očkovanie, tak ich, samozrejme, nebude motivovať, ale bude ich ešte viac štvať. Z témy očkovania urobili komediálnu tému, posunuli to do humoru a nemá to nič spoločné s motivovaním a presviedčaním,“ uviedol Pavol Minár. Citujeme zo zdroja, ktorým je web 1pluska.sk.

"Známa odborníčka na marketing Simona Bubánová víta akúkoľvek snahu podporiť očkovanie. „Otázny pre mňa je ten nadľahčený tón kampane, ktorý neviem či má schopnosť urobiť zmenu v myslení ľudí. Viem, že cieľová skupina nie sú zaťatí antiwaxeri, ale tí váhajúci by možno lepšie strávili vážnejší tón kampane,” skonštatovala podľa 1. pluska.sk Simona Bubánová.

(medzititulky red. HD.)

Politický sluha Mikas žiada, aby ho politici nezaťahovali do politiky
Hlavný hygienik Ján Mikas prostredníctvom svojej hovorkyne vyzval politických predstaviteľov, aby nezaťahovali Úrad verejného zdravotníctva do politických sporov, informovala TA3. Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Ján Papuga