Provládni vedci odmietli účasť vo vyváženej diskusii. Majú svoje médiá na propagandu
21 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Iniciatíva Hovorme spolu na svojom FB profile informovala o hosťoch ich verejnej online diskusie. Cieľom je ponúknuť divákom prienik rôznych názorov o opatreniach proti Covid-19 a o vakcinácii. Boli pozvaní aj provládni vedci, ktorí sa pravidelne vyjadrujú pre mienkotvorné médiá.

Tí však diskusiu s odborníkmi z iného názorového spektra zbabelo odmietli. Asi by im to narušilo propagandu, ktorú šíria s podporou vládnych politikov a provládnych médií, ktoré dostali financie na šírenie jednostrannej kampane za očkovanie.

Rúška sú príčinou oslabenej imunity
Ľudí túto sezónu na rozdiel od tej minuloročnej trápi výnimočne silná nádcha. Ako si to vysvetľujú odborníci, zisťoval portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Pozvaní hostia sa mali o účasti vo vyváženej diskusii vyjadriť do 19. 10. 2021. Z 15 oslovených provládnych odborníkov na pozvánky odpovedali len traja - MUDr. Elena Prokopová, prof. MUDr. Jozef Šuvada, PhD., MPH a MUDr. Marek Krajčí. Ich odpovede boli zamietavé. Ostatní odpovede neposkytli, na výzvu ani nezareagovali. Išlo o MUDr. Vladimíra Lengvarského MPH; PhDr. RNDr. MUDr. Jána Mikasa PhD., MPH; prof. MUDr. Vladimíra Krčméryho, DrSc.; prof. MUDr. Zuzanu Krištúfkovú, PhD., MPH; prof. MUDr. Pavla Jarčušku, PhD.; doc. MUDr. Alexandru Bražinovú PhD., MPH; doc. Mgr. Richarda Kollára PhD., Ing. Pavla Čekana, PhD., RNDr. Borisa Klempu, DrSc., MUDr. Petrovi Sabakovi, PhD., MUDr. Petra Visolajského, Martina Smatanu, MSc. Zrejme je jednoduchšie vyjadrovať sa bez názorového oponenta pre svoje médiá.
Použijú sa známe vyjadrenia vládnych vedcov

Iniciatíva Hovorme spolu bude túto ignoráciu vyváženej diskusie pre občanov riešiť tak, že v nej použije všeobecne známe a dostupné výroky neprítomných odborníkov v rámci názorovej oponentúry. „Počas príprav sme si totiž uvedomili, že za uplynulých 18 mesiacov sa v médiách vyjadrili ku všetkému, o čom sa u nás bude diskutovať, a to často aj opakovane, takže v samotnej diskusii by divákom zrejme nepovedali nič nové. Napriek tomu budú ich vyjadrenia v diskusii veľmi zaujímavé Tým pádom jediné, čo svojou neprítomnosťou dosiahnu, je strata možnosti reagovať na stanoviská iných odborníkov v diskusii,“ uviedlo sa v skupine iniciatívy.

Uhrík varuje: Návrat boľševickej cenzúry. V zákerných rukách Mikulca, Kolíkovej, Mikasa
15 | 10 | 2021 | Ján Papuga


V diskusii, ktorá sa spustí online 28. 10. 2021 sa zúčastnia títo názoroví oponenti, odborníci: prof. MUDr. Hrušovský Štefan, CSc., Dr. SVS.; doc. MUDr. Pavol Török, CSc., MUDr. Ján Lakota, CSc., MUDr. Igor Bukovský, PhD., MUDr. Lukáš Pollert; JUDr. Ján Drgonec, DrSc., JUDr. Marica Pirošíková, JUDr. Peter Weis, RNDr. Ján Baránek, Ing. Jana Ray Tutková, MA, vyjadrenia ThDr. René Balák, PhD. (in memoriam), MUDr. Hana Zelená, PhD., Ing. Mgr. Pynelopi Cimprichová, MUDr. Radoslav Čičala. Pri posledných štyroch sa čaká na potvrdenie účasti.
Moderátori sa zľakli pozvania

Boli oslovení aj profesionálni moderátori, ktorí však pre rôzne záväzky účasť odmietli. Niektorí odmietli účasť aj preto, že by bolo toto moderátorské kreslo s ohľadom na témy príliš „horúce“. Diskusiu teda budú moderovať iniciátori Hovorme spolu, bratia Matyinkovci.

Diskusia bude vedená formou diváckych otázok na 7 najpálčivejších tém týkajúcich sa opatrení v trvaní 120 minút. Moderátori budú v štúdiu a hostia pripojení online. Hostia budú priradení k jednotlivým témam a otázkam s vyhradeným časovým limitom, aby bola dodržaná vyváženosť odpovedí.

Novinári účelovo mlčia, nie sú nezávislí. Aj v zahraničí
Yahoo! News 26. 9. 2021 zverejnili zarážajúcu správu, v ktorej sú podrobne popísané „tajné bojové plány americkej CIA“ proti WikiLeaks. Vrátane tajných plánov na zabitie alebo únos vydavateľa Juliana Assangea počas jeho azylu na ekvádorskom... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Vyvážená diskusia by mala byť verejnoprávnou povinnosťou

Iniciatíva Hovorme spolu napriek odmietnutiu účasti provládnych politikov vyváženú diskusiu zrealizuje. Jej snahou je od začiatku to, čo by mala pokrývať verejnoprávna inštitúcia, RTVS. Pretože je veľmi dôležité, aby sa občania v čase masívnej a jednostrannej propagandy dozvedeli aj to, čo sa tají, zatláča do pozadia alebo sa schválne nespomína. Keďže ide o zdravie ľudí, vyváženosť informácií je priam život ochraňujúca.

Výzvu k vyváženej diskusii mienkotvorné médiá arogantne odignorovali
Iniciátori výzvy Hovorme spolu neuspeli so svojím otvoreným listom slovenskej verejnoprávnej (!) televízii so žiadosťou o vyvážené diskusie odborníkov z rôznych názorových prúdov. Takto by si mohol laik a občan vytvoriť reálnejšiu predstavu o... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Ján Papuga