Vytrvalý bossing proti Santusovej. Mikulec neverí výsledkom detektoru lži!
20 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Diana Santusová, inšpektorka Úradu inšpekčnej služby, ktorú minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) obvinil, že robí obštrukcie a niekoľkokrát odmietla detektor lži, vysvetľuje, ako to naozaj bolo. Informoval o tom denník Pravda.


„V nadväznosti na dnes zverejnené a pre mnohých prekvapivé vyjadrenie ministra vnútra o údajnom vytváraní obštrukcií zo strany mojej osoby v súvislosti s absolvovaním tzv. detektoru lži si dovoľujem uviesť objektívne skutočnosti,“ píše Santusová v liste, ktorý poslala mailom.

Mikulec a Spišiak: Blbý a blbší.
„Politicky beztvarému, odborne nespôsobilému a intelektuálne mdlému ministrovi vnútra Romanovi Miklucovi v tomto ohľade opäť vedie ruku istý Jaroslav Spišiak. Toho času bezpečnostný boss v Slovnafte a poradca ministra pre... Pre čo vlastne? To... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Petra Demková


Minister klame, nevyhýbala sa vyšetreniu na detektore lži

Santusová tvrdí, že vyšetrenie na detektore lži, ani raz neodmietla a nevyhýbala sa mu. „Na Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru mi boli určené 3 termíny. Pri prvom termíne bolo vyšetrenie ukončené z objektívnych dôvodov zo strany zamestnanca daného pracoviska. Druhý termín mi bol zrušený z mne neznámych príčin, a to preukázateľne zo strany vedenia Úradu inšpekčnej služby. V čase tretieho termínu som bola, žiaľ, práceneschopná,“ vysvetľuje.
Historicky prvý prípad absolvovania tohto vyšetrenia

Overenie pravdovravnosti na detektore lži absolvovala 7. októbra na Národnom bezpečnostnom úrade. „V uvedenom prípade nešlo o moju iniciatívu, ako ani o môj výber. Zároveň pre objektívnosť dopĺňam, že mi nie je známe, že by Národný bezpečnostný úrad vykonával psychofyziologické vyšetrenia na detektore lži na požiadanie fyzickej osoby či radového príslušníka Policajného zboru. To vo svojej podstate potvrdzuje aj samotné vyjadrenie ministerstva vnútra, ktoré uvádza, že sa v mojom prípade jedná o historicky prvý prípad absolvovania tohto vyšetrenia mimo Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru,“ vyvracia Santusová obvinenie, že si sama vybrala, kde podstúpi vyšetrenie.

Máme dôkaz: Mikulec aj s Kovaříkom pravdepodobne tárali a Santusová nič neporušila
Peter Pčolinský zo Sme rodina zverejnil na svojom Facebooku zaujímavý dokument podpísaný šéfom tlačového oddelenia ministerstva vnútra Petrom Lazarovom. Ministerstvo vnútra dokumentom odpovedá na otázky šéfky tímu vyšetrovateľov z policajnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Gabriel Matta


Vyšetrenie nedopadlo podľa Mikulcových predstáv

„Je preto pre mňa viac ako zarážajúce, ak môj zamestnávateľ na jednej strane žiada z vlastnej iniciatívy o takýto spôsob vykonania vyšetrenia, ktorý následne, v prípade, ak nedopadne podľa subjektívnych predstáv niektorých osôb, nezmyselne a účelovo jeho výsledok spochybňuje ničím nepodloženými a zavádzajúcimi vyjadreniami,“ bráni sa Santusová.

Santusová dodáva, že pri vyšetrení na detektore boli aj zamestnanci pracoviska, ktoré takéto vyšetrenie vykonáva v pôsobnosti Policajného zboru.

Bude opakovať vyšetrenie na detektore lži

„Vzhľadom na doposiaľ opakovane zverejňovanú účelovú diskreditáciu mojej osoby zo strany čelných predstaviteľov Policajného zboru a ministerstva vnútra bolo vykonanie uvedeného vyšetrenia nezávislou štátnou inštitúciou v záujme objektivity priam nevyhnutné, čo podaním žiadosti o jeho vykonanie na Národný bezpečnostný úrad očividne potvrdilo aj aktuálne vedenie Úradu inšpekčnej služby,“ dodáva.

Preto sa rozhodla podstúpiť vyšetrenie na detektore ešte raz – no už pod vedením nezávislého a certifikovaného polygrafológa.

"Detektor lži" dáva za pravdu vyšetrovateľke Santusovej
Pred časom sa J. Spišiak pre médiá vyjadril, že problém so Santusovou by vyriešil polygraf. Ten by ukázal, že nie je skorumpovaná. S nikým vraj nespolupracuje, na detektor nešla a sťažuje si politikom. HN online však tvrdia niečo... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Eka Balašková