Remišová baví Slovensko - prečo jej ešte nikto neponúkol vlastnú reláciu?
19 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Podpredsedníčku vlády pani Veroniku Remišovú našim čitateľom veľmi predstavovať netreba. S jej polokompetentnými rozhodnutiami sme konfrontovaní denne. Ale poznáme aj Veroniku Remišovú ako nepolitičku? Rozdiel nie je žiadny. Podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová poskytla rozhovor pre Plusku.



Paradox so špáradlom

O zadržanej Plačkovej niekoľko politikov tvrdí, že je "parlamentnou dílerkou" a podobné prívlastky. Je to s tými politikmi naozaj také zlé? Remišová sa len pousmiala a poznamenala, že ona drogy v živote neskúsila, ale "je paradoxné, že naposledy sa o drogách v politike hovorilo, keď P. Pelegrinimu z vnútorného vrecka vypadlo špáradlo." Ona osobne však žiadne drogy. Žijem konzervatívny až asketický život, nechodím na žiadne večierky. Skoro ráno do práce, neskoro z práce rovno domov k deťom. Nemá teda žiadne možnosti prísť s niečím podobným do kontaktu.
Prekvapivá zhoda vyjadrení

Remišová sa nie raz pozastavila, že niektoré vyjadrenia jedného z lídrov koalície sú podobné výrokom Roberta Fica. Remišová tvrdí, že "Obaja tvrdia, že vyšetrovatelia, ktorí korupciu na najvyšších miestach vyšetrujú, sú nejaká „nová mafia“. To je neakceptovateľné." Remišová však nesúhlasí s tvrdením, že koalícia kriminalizuje opozíciu. Oni len jasne hovoria, ako sa zneužíval štát, rozkrádali verejné peniaze a je čas postaviť sa na stranu zákona a spravodlivosti, alebo na stranu tých, ktorí roky devastovali štát.

Erik Tomáš: Im už naozaj ...!
Načo riešiť ceny energií, poďme zase testovať! - rozhorčuje sa na svojej stránke na sociálnej sieti Erik Tomáš. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Bábkoherečka?

Toto údajne "na ňu" vytiahol ešte predchádzajúci predseda NR SR Danko a Boris Kollár v tom len pokračuje. Vyštudovala na Sorbone - univerzite, ktorá existuje už takmer tisíc rokov a ešte minimálne toľko existovať bude. Ak Kollár vyštudoval na nejakej škole, tak tá už ani neexistuje. Kollár podľa Remišovej túto znevažujúcu vetu použil, keď sa začalo hovoriť o zákone 363.
Nedôveryhodný Žilinka?

Remišová sa pýta: "Čo si majú ľudia myslieť o tom, že generálny prokurátor Maroš Žilinka zastavil kauzu únosu vietnamského občana, kde bol hlavným protagonistom Robert Kaliňák? Čo si majú myslieť, keď krajská prokuratúra stíha vyšetrovateľov, ktorí vyšetrujú korupciu na najvyšších miestach, pričom aj krajský súd povedal, že ich stíhanie a väzba boli neodôvodnené?" Pán Žilinka podľa Remišovej musí svoje konanie riadne vysvetliť. Ak prokuratúra pochybila, mal by sa ospravedlniť. Po tom všetkom je pochopiteľné, že ľudia strácajú dôveru voči systému.
Nedôveryhodní politici?

Prieskumy verejnej mienky hovoria jasne. Politikom viac ľudí nedôveruje, ako dôveruje. To sa však podľa Remišovej netýka len Slovenska. "O to viac sa politici musia snažiť, aby štát spravovali dobre, čestne a profesionálne. Osobne sa o tom vo svojom rezorte snažím. Ale je pravda, že nepopulistickí a slušní politici to v súčasnosti majú ťažké." ťažká si Remišová.

Komárno: Mesto postaví 14 nových nájomných bytov v bývalej škole v Novej Stráži
Mesto Komárno postaví 14 nových nájomných bytov. Výstavba bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiada investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | TASR

V bezpečnostných zložkách nejde o žiadnu vojnu

Remišová tvrdí, že takto to prezentuje len R. Fico. Že sa tak vyjadril aj I. Matovič pani ministerku neruší - je to jeho vyjadrenie a na to má právo. Podľa nej "V skutočnosti je to zápas o charakter štátu, zápas o to, či bude platiť zákon a spravodlivosť pre každého. Keď dávate do poriadku štát, je pochopiteľné, že systém sa začne brániť. Vo väzbe sedia ľudia s neobmedzenými prostriedkami a počas vlád Smeru boli nedotknuteľní. Keď bude ticho, budete mi musieť položiť otázku, čo robíme zle, keď je každý spokojný."
Jednoznačný protikorupčný mandát

"Veď vláda robí aj chyby," nepoprela Remišová, "no medzi našou a predošlou vládou je obrovský rozdiel. Vláda Smeru korupčný systém vytvorila, živila a chránila. My ten systém likvidujeme." Pracujú na dôležitých reformách v zdravotníctve, v školstve, sama robím veľkú reformu riadenia eurofondov a informatizácie. Podľa jej tvrdení sa súčasná vláda nepoužíva na rozkrádanie verejných financií.
Nekriminalizujú, ale...

Bývalý špeciálny prokurátor SR je neprávoplatne odsúdený. Bývalý policajný prezident je obvinený a väzobne stíhaný. V rozhovore menuje ďalších bývalých vysokých funkcionárov a dodáva: "To sú fakty k dnešnému dňu. O niečom to svedčí. Určite nie o tom, že my kriminalizujeme opozíciu."
Rozpad Za ľudí?

Remišová ho, napriek statusu A. Kisku s týmto titulkom, popiera. Strana má vraj 70 členov a normálne funguje. Sú rozumná, nepopulistická alternatíva. Vyjadrenia Kisku vníma, ako "kampaň k novej knihe. Niečo, čím bolo treba zaujať." Aj odliv osobností zo strany po voľbách dáva za vinu Kiskovi. "Jednoducho zutekal z boja." konštatuje a naráža na to, že ona, na rozdiel od niektorých iných ľudí sa nemusí obávať väzenia za úplatky či daňové podvody.

Remišová naložila Kiskovi, alebo hryzkanie dvoch potkanov
Veronika Remišová exprezidentovi Kiskovi: "Odchodom ma sklamal, ja som sa nestretávala s mafiánmi!" Výpad bývalej vlajkovej lode strany Andreja Kisku voči jej zakladateľovi sa číta so zatajeným dychom. Proti samotnému Kiskovi možno mať oprávnene... Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Alternatíva...?

V momentálnej situácii ju Remišová nepripúšťa. Podľa jej slov sa v dlhodobejšom horizonte sústredí aj so stranou Za ľudí na komunálne voľby a Matovičovu hlášku, že "Veronika iba momentálne kdesi poblúdila" vníma len ako kolegiálne slová. S hnutím OĽaNO majú veľa spoločného, okrem iného aj protikorupčné ciele.
Kolíková je Sulíkov problém

Remišovú podľa jej tvrdení už unavuje riešiť boliestky politikov, chce sa sústrediť na problémy ľudí. Chce sa sústrediť na poriadok v eurofondoch, riešenia v štátnom IT či na regionálny rozvoj. "Problém funkcie pani Kolíkovej je už problém R. Sulíka." dodáva.
Eurofondy aj na cyklotrasy

Portfólio pani Remišovej tvoria aj eurofondy. Mali by slúžiť mestám a obciam. Aj na ich projekty - kanalizácia, budovanie vodovodov, zveľaďovanie verejných priestranstiev. Ako to funguje vieme od samotných starostov. Pani ministerka menuje, na čo všetko už boli peniaze z eurofondov použité: "Dávame teraz 21 miliónov eur na cyklocesty a cyklodopravu, 13 miliónov na nové miesta pre deti v škôlkach, 54 miliónov na rekonštrukcie ciest v regiónoch."

DSSky - odkladiská pre nepotrebných
Ale ani o tomto som v podstate nechcela, vráťme sa k rozhovoru na tému inštitútu osobnej asistencie s vyššie zmienenou známou. Zarazila ma jej veta, že síce áno, byť doma, vo svojom prostredí je síce super, ale ak to nejde, tak ani v "ústave"... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Eka Balašková