Hanba Sulíkovi! Náš pavilón v Dubaji je úbohý!
18 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Ináč ako hanbou a nezvládnutou prezentáciou našej krajiny sa to nazvať nedá! Zatiaľ, čo iné pavilóny na výstave Expo 2020 v Dubaji žiaria, ten slovenský pozostáva z jednej Sulíkovej izby s autom a staveniska! Minister hospodárstva to opäť nezvládol.


Veľkolepá výstava Expo 2020 sa v Dubaji začala 1. októbra. No bez Slovenska. Náš pavilón mal totiž meškanie, keď podľa správ, ktoré sa dostali domov, dodávateľ nedodržal termíny podľa dohody.
Zase raz to nevyšlo

Podľa Janky, ktorá v Dubaji pracuje, je však všetko inak. Slováci si totiž 23. júna zmysleli, že chcú expozíciu rozšíriť. V arabskej krajine však v obrovských horúčavách v júli, auguste a septembri nikto vonku, mimo klimatizovaných priestorov, ani slamku nepreloží.

Takže naše výstavné priestory pri veľkolepom otvorení vyzerali ako stavenisko s jednou funkčnou miestnosťou. S miestnosťou, s ktorou sa na sociálnych sieťach tak pýši náš minister hospodárstva Richard Sulík.

Pochválil sa aj vodíkovým autobusom, ktorý bol odprezentovaný práve na výstave v Dubaji. „Prvý slovenský vodíkový autobus, plne funkčný, pred našim krásnym slovenským pavilónom na EXPO Dubai. Máme byť na čo hrdí, máme čo ukázať svetu. Jednou z mojich úloh ako ministra hospodárstva je hľadať na to príležitosti. A toto je jedna z nich,” hrdil sa v príspevku.

Nechutné: Pokuta 31.000 eur za „antireklamu“ na keksíky?
Na Slovensku je draho a ceny sa zvyšujú ako asi ešte nikdy v jeho histórii, podniky obmedzujú či rušia výrobu a ľudia sa opäť ocitajú na dlažbe, no naši poslanci riešia... Ako to pekne napísať a nebyť za to „vypípaný“. Žeby úplné... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Veľké sklamanie

Odozvy na Sulíkov status však na seba nenechali dlho čakať a minister si vyslúžil medzi komentujúcimi  množstvo kritiky. Tentokrát sa ozvala návštevníčka slovenského pavilónu, ktorú vôbec neohúril a rozhodla sa so svojim sklamaním podeliť.

Rozčarovaná Erika, ktorá priznala, že domácu sekciu na EXPO navštívila osobne a vôbec nebola spokojná.„Ďakujem pán Richard Sulík a Eduard Heger za takú smutnú a úbohú reprezentáciu Slovenska,” začala zostra fanúšička v komentári. Prezradila, že krajiny ako Maďarsko, Kolumbia či Česká republika mali „nádherné pavilóny, prekrásnu aj nahovorenú prezentáciu krajiny a kultúry.”
Úbohá prezentácia

„A my: Prezentácia zopár fotiek, dievčatá odmerané k návštevníkom! Vošli sme do miestnosti a maximálne sme dostali pozdrav a ticho. Ak by sme si nevšimli výťah ani nás nikto nenavigoval na poschodie ako v iných pavilónoch! Prečo dievčatá nemajú kroje? Prečo nemáme predajňu na Slovenské suveníry ako iní? Prečo sa nepochválime našim folklórom ako iné krajiny, my sa podľa vás naozaj nemáme čím pochváliť? Máme krásnu kultúru, krajinu, folklór,” vymenovala nekompromisne prehrešky slovenského pavilónu Erika.

Ján Mažgút: Hamran sa trápne sústredil na Rimavskú Sobotu a "vybuchla" mu Trnava
Ján Mažgút, hovorca strany SMER - SD v statuse na sociálnej sieti pripomenul dočasnému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi jeho slová o možnom zákroku polície proti zúčastneným ľuďom na protivládnom čapicovom proteste v Rimavskej Sobote a... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Tej navyše vadilo aj to, že v rámci pavilónu neviala slovenská vlajka a reštaurácia bola zatvorená. „Kde sú naše halušky, pirohy a iné špeciality?! Jedine čo musím pochváliť sú naši šikovní ľudia, ktorí nás prezentujú krásnym autom a loďou na zbieranie plastov, ktoré pravdepodobne nebudeme vyrábať pod Slovenskou značkou, pridáva aspoň nejakú pochvalu. Znechutená Erika dodala, že z výstavy odišla veľmi sklamaná.
Kritika ho nepotešila

Na kritiku sa na sociálnej sieti ozval aj samotný minister hospodárstva. „Ďakujem Vám za spätnú väzbu, aj keď ma príliš nepotešila,” odpísal šéf rezortu. Ospravedlňoval komornejší slovenský pavilón tým, že mali naň menší rozpočet. Slovensko tak malo na 185 dní 7 miliónov eur.

Zároveň Sulík vylúčil kroje, ako vhodnú prezentáciu našej krajiny. „Expo je o budúcnosti a prosím nečakajte žiaden veľký folklór a kroje, ktoré sú prakticky pri každej prezentácii Slovenska. Slovensko má čo ponúknuť aj okrem folklóru, napríklad skutočný hightech,” opísal Sulík.

Fico kontruje Pellegrinimu: Peťo vyhraj voľby a tento problém nebudeš mať
Róbert Fico na ceste domov, z auta hodnotí mimoriadny protivládny protest, ktorý sa uskutočnil dnes, 17. októbra 2021 na amfiteátri v Rimavskej Sobote. Hovorí o mimoriadne úspešnom protivládnom proteste na ktorom sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí.... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová