Prečo je dôležité hovoriť o duševnom zdraví Igora Matoviča?
16 | 10 | 2021 I Aneta Leitmanová
Prečo je dôležité hovoriť o duševnom zdraví Igora Matoviča? Na prvý pohľad možno nevhodná otázka. Bola by to pravda, keby nebol Igor Matovič verejným činiteľom s mimoriadnym vplyvom na riadenie štátu.

Iba hlupák a surovec sa môže vysmievať s duševnej choroby iného jedinca. A iba veľmi bezohľadný človek na verejnosti rozoberá duševné zdravie druhých. No to, čo platí v súkromnej sfére, neplatí vo sfére verejnej.

My nehovoríme, že Igor Matovič je duševne chorý. Na to nemáme medicínske vzdelanie a ani prístup k jeho zdravotným záznamom. Napriek tomu si trúfame na základe nespočetných príkladov abnormálneho správania konštatovať, že v tomto ohľade existuje dôvodné podozrenie. Slovom Igor Matovič pôsobí ako človek, ktorý potrebuje medicínsku starostlivosť z odboru psychiatrie.

Ak je náš ohľad správny, potom je namieste tvrdenie, že Igor Matovič je nebezpečný pre seba aj pre svoje okolie. A teda je nebezpečenstvom pre celý štát, pretože nielen riadi verejné financie Slovenskej republiky, ale je aj predsedom strany s najväčším poslaneckým klubom v parlamente.

Preto tvrdíme, že je dôležité hovoriť o duševnom zdraví Igora Matoviča. Mala by sa tým zaoberať koaličná rada, Bezpečnostná rada Slovenskej republiky a v neposlednom rade aj parlament. V opačnom prípade nám hrozí, že Slovensko obrazne zhorí ako Rím, keď ho podpálil šialený Nero.

Nie je vylúčené, že otec ministerky Milanovej diskrétne lieči predsedu OĽANO Matoviča
15 | 10 | 2021 | Aneta Leitmanová