Uvedomte si svoju zodpovednosť! Odkazuje vláde Slovenská lekárska komora
16 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Slovenská lekárska komora (SLK) zverejnila na sociálnej sieti vyhlásenie k návrhu rozpočtu. Je presvedčená, že plánovaný rozpočet na rok 2022 je v kapitole zdravotníctvo nedostatočný a nereflektuje základné problémy a potreby slovenského zdravotníctva.



SLK vyhlásila, že prijatie návrhu  rozpočtu v predloženej podobe, je výsmechom všetkých vyhlásení politikov o význame a obetavosti lekárov a ostatných zdravotníkov pre pacientov. "Zvlášť v období pretrvávajúcej pandémie," píše sa vo vyhlásení.





Hrozí zníženie kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre občanov

Chýbajúce financie v systéme, podľa SLK, ako aj zníženie platieb za poistencov štátu, budú viesť podľa nich k jedinému. "K odchodu lekárov a sestier, ktorých už teraz máme žalostne málo. A tiež študentov medicíny, do zahraničia. Ako aj k poklesu záujmu mladých ľudí o štúdium zdravotníckych odborov," stojí vo zverejnenom vyhlásení.  Všetko toto by podľa SLK malo za následok aj ďalšie zníženie kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre našich občanov.



V závere žiadajú, aby si vláda a parlament uvedomili svoju zodpovednosť a predložený rozpočet v kapitole zdravotníctvo v tejto podobe neschválili. A ako jediná profesijná organizácia lekárov na Slovensku žiadajú  navýšenie prostriedkov pre zdravotníctvo v rozpočte na budúci rok.



Trhač Matovič alebo Koncentrovaný primitivizmus v obludných dávkach
"Nech sem ten Fico príde, roztrhám ho v zuboch". Výrok podpredsedu vlády Slovenskej republiky. Popri ťažkom politickom primitivizme a zjavných osobných komplexoch zo strany Igora Matoviča ide o do neba volajúcu trápnosť. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Ivan Brožík