Kde cesta neexistuje, tam si ju Hovorme spolu spravili!
16 | 10 | 2021 I Eka Balašková

O iniciatíve Hovorme spolu sme na našich stránkach už niekoľkokrát písali. Jej iniciátori všetkých pozývajú na prvé živé vysielanie cez ich informačné kanály.



Napriek ignorancii to nevzdajú

Iniciátori výzvy Hovorme spolu nás presviedčajú, že trvajú na diskusii, kým nedôjde k jej uskutočneniu. Priestor na ňu je vymedzený zákonom č. 532/2010 Z. z. Autori výzvy neočakávajú žiadne organizované angažovanie a tiež nie sú napojení na žiadny politický či ekonomický subjekt. Ide o čistú občiansku aktivitu a inak to nebude ani v budúcnosti.



O čo im vlastne ide?

Keďže radikalizovanie spoločnosti už dosahuje kritickú hranicu, namiesto protestov chcú o veciach hovoriť. Chcú tiež ľudí spájať - bez ohľadu na to, do akého názorového tábora patria. Hoci očkovanie, covidové opatrenia, zdravotníctvo sú témy s vážnym dopadom na každého občana, neexistuje pluralitná odborná diskusia. V médiách dostáva slovo výsostne len jeden názorový prúd, kým všetky ostatné sú bagatelizované, až zosmiešňované. V diskusiách na pôde verejnoprávnych médií by mali prebehnúť diskusie, ktorých sa zúčastnia relevantní odborníci, zastávajúci rôzne názorové prúdy. Diskusiou by sa predišlo šíreniu v súčasnosti tak populárnych hoaxov.

Napriek arogantnému výsmechu a mediálnemu lynču diskusia o covide bude!
Iniciatíva Hovorme spolu sa preslávila tým, že by chce otvoriť širokospektrálnu diskusiu odborníkov o covid 19 a o opatreniach proti tejto chorobe. Autormi iniciatívy sú bratia Matyinkovci, ktorí sa venujú hudbe. To bolo aj príčinou ich výsmechu:... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Nie sú žiadni nevzdelanci

Hoci si bratov Matyinkovcov mnohí pamätajú z prvej polovice 90. rokov ako "priekopníkov danceflooru na Slovensku", nie sú to nejakí šaškovia typu pána poslanca z Haliče. Juraj Matyinko je absolventom Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. V tejto oblasti pracoval dlhé roky, je konateľom vydavateľstva a agentúry s medzinárodnou pôsobnosťou. Ladislav Matyinko absolvoval Pedagogickú fakultu UMB v Banskej Bystrici a takmer desať rokov pôsobí v cestovnom ruchu na Floride.
Dátum prvej relácie je známy

Keďže verejnoprávne médiá diskusiu odmietajú, situácia núti aktérov vymyslieť iný spôsob. Ste preto pozvaní na online vysielanie, ktoré sa uskutoční 28. 10. 2021 od 20:00.

Nemocnice majú výdatnú posilu - nových lekárov!
Pandémia preriedila rady lekárov a zdravotníkov. O tom sa hovorí už dlhší čas. Tiež nie je tajomstvom, že situácia je kritická. Mnohí si po druhej vlne konečne vybrali dovolenky. Iní svoju profesiu na čas opustili a mnohí už pracujú v zahraničí,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Šírme túto iniciatívu!

Či už medzi známymi, v rodine, na pracovisku, na svojich sociálnych sieťach. Preto vám aj my ponúkame informačné kanály, ktorými sa na ňu viete napojiť:



FACEBOOK: