Nemocnice majú výdatnú posilu - nových lekárov!
16 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Pandémia preriedila rady lekárov a zdravotníkov. O tom sa hovorí už dlhší čas. Tiež nie je tajomstvom, že situácia je kritická. Mnohí si po druhej vlne konečne vybrali dovolenky. Iní svoju profesiu na čas opustili a mnohí už pracujú v zahraničí, kde si ich prácu viac vážia. Nemocnice preto hľadajú nových zamestnancov.



Výnimkou nie je ani nemocnica v Nových Zámkoch

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch prijala v tomto roku 19 lekárov. Napriek tomu sú však niektoré oddelenia personálne poddimenzované. Hovorca nemocnice Ján Baček konkretizuje, že "ide hlavne o Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny, Neonatologickú kliniku, Centrálne operačné sály či Kliniku vnútorného lekárstva I". FNsP v Nových Zámkoch ponúka aj benefity. Patria medzi ne  bývanie v jednoizbových bytoch blízko nemocnice; týždeň dovolenky nad rámec Zákonníka práce; skrátený pracovný čas na 37,5 h týždenne; aj platový postup podľa odpracovaných rokov.

Za vznikom železnice na východe pred 150 rokmi boli mocenské záujmy
16 | 10 | 2021 | TASR

Ako je to v Komárne?

Nemocnica Agel Komárno v minulých dňoch prijala 12 absolventov štúdia medicíny. Niektorí v nemocnici v minulosti praxovali. Dvaja lekári pribudli na chirurgii, traja na neurológii. Práve tá bola dlhší čas personálne poddimenzovaná. „Ďalšie dve posily má fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, dvoch lekárov získalo aj interné oddelenie a traja mladí absolventi medicíny budú pomáhať pacientkam na gynekológii,“ upresnil riaditeľ nemocnice v Komárne Miroslav Jaška.
Tretia vlna covidová začína plniť nemocnice

Inak to nie je ani v okrese Komárno. K 5. októbru ležalo v komárňanskej nemocnici sedem pacientov s covidom. Žiaden nemal ťažký priebeh ani nemusel byť napojený na pľúcnu ventiláciu. U ďalších piatich bolo podozrenie na Covid-19.

Vieme, že nič nevieme a o očkovaní ešte menej
Ministerstvo zdravotníctva už začalo pozývať na preočkovanie treťou dávkou proti ochoreniu COVID-19. Je vôbec potrebné? Ako dlho vydržia protilátky po druhej dávke? Portál Pluska sa o tom presvedčil na vlastnej koži. Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Ivan Mihale

Záujem o testovanie rastie

„Za posledný týždeň sme otestovali denne zhruba 250 ľudí, pričom pozitivita stúpa. Za posledné štyri dni sme zachytili 22 pozitívnych,“ uviedla Gabriela Filkóová, námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť v Nemocnici Agel Komárno.
Chcete sa dať zaočkovať?

Očkujú aj neregistrovaných záujemcov. „Máme reprofilizované lôžka pre tri fázy vývoja pandémie, adekvátne personálne aj technické zabezpečenie a tiež dostatok osobných ochranných prostriedkov,“ povedala Gabriela Filkóová.
Covid zóna v FNsP Nové Zámky

V Nových Zámkoch môžu vyčleniť aj ďalších 200 lôžok na Covid zónu. V prípade potreby tak vedia urobiť, do niekoľkých dní, informoval riaditeľ novozámockej nemocnice Karol Hajnovič, červené Covid oddelenie bolo pôvodne na 13. poschodí nemocnice, no nemocnice môže v prípade tretej vlny preň uvoľniť iné poschodie.

Koho by ste volili, keby boli voľby o týždeň? Na svete sú prekvapivé výsledky
Takúto otázku občas kladú prieskumné agentúry svojim respondentom. Agentúra AKO pre TV JOJ zbierala dáta od tisícky respondentov v období medzi 7. a 14. októbrom a vyšli im prekvapivé výsledky. Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Eka Balašková