Heger nás chce zase opiť bez vodky. Vraj sa nemáme báť reformy nemocníc
16 | 10 | 2021 I TASR
Premiér Eduard Heger nás chce zase opiť. Tentoraz bez vodky, ale tvrdením, že sa nemáme báť reformy nemocníc. Údajne sa máme obávať "nereformy", informuje TASR.

Ľudia nemusia mať obavy z reformy nemocníc, obavy sú na mieste len z "nereformy". Napísal Heger na sociálnej sieti. Apeloval na ľudí, aby sa na zdravotníctvo pozerali optikou kvality, bezpečia a odbornosti. Práve reforma má podľa neho do vývoja zdravotnej starostlivosti vniesť systém a kvalitu.

Laššáková: Pani Kolíková, zvážte svoj odchod z funkcie, než vo väzbe zomrie ďalší človek!
Smrť zadržaného človeka umiestneného do väzby opäť primäla k diskusii slovenskú verejnosť. Ide totiž o ďalšie úmrtie niekoho, kto bol posadený do väzby a tu čakal na verdikt súdu, čo bude s ním ďalej. Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Je jasné, že urgentné príjmy, všeobecné ambulancie, pôrodnice musia byť čo najbližšie k občanom. Je jasné, že potrebujeme viac nemocníc pre dlhodobo chorých. A je jasné, že potrebujeme aj špičkové pracoviská, ale tie z pochopiteľných dôvodov nemôžu byť v každom okresnom meste. Prosím, nepozerajme sa na naše zdravie cez optiku pár kilometrov navyše, ale cez kvalitu, bezpečie a odbornosť zdravotníkov, ktorí budú pracovať v dôstojných podmienkach," uviedol premiér.

Tvrdí, že už dnes ľudia do nemocníc dochádzajú aj mimo okres. Robia tak podľa neho aj tí, ktorí majú regionálnu nemocnicu, pretože kvalita nemocníc je rôzna. Odvoláva sa na štatistiky rezortu zdravotníctva. Práve reforma má podľa neho vniesť do vývoja systém, špecializáciu a zvýšiť kvalitu nemocničnej starostlivosti rovnomerne po celkom území Slovenska. "Na to musíme spojiť sily a maximálne využiť obmedzené ľudské i materiálne zdroje, ktoré máme. V opačnom prípade budú oddelenia i celé nemocnice zanikať živelne," upozornil.

Prečo bol včera Bratislavský hrad ružový?
Vlastne Bratislavský hrad ani nebol ružový, len bol na ružovo nasvietený. Naše hlavné mesto sa tak pridalo k iným metropolám, ktoré svoje dominanty osvetlili práve touto farbou. Avizovala to na svojich stránkach Pluska. Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Eka Balašková