Laššáková: Pani Kolíková, zvážte svoj odchod z funkcie, než vo väzbe zomrie ďalší človek!
16 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Smrť zadržaného človeka umiestneného do väzby opäť primäla k diskusii slovenskú verejnosť. Ide totiž o ďalšie úmrtie niekoho, kto bol posadený do väzby a tu čakal na verdikt súdu, čo bude s ním ďalej.


Tentokrát náhle zomrel vo väzbe Pavol Duchoň. Jeden z údajných členov drogovej skupiny, v ktorej figuruje aj celebritka Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom. Manželia boli zatiaľ prepustení na slobodu. Nad ďalšou smrťou človeka vo väzbe sa v statuse zamýšľa aj právnička Judita Laššáková. Obracia sa aj na prezidentku Zuzanu Čaputovú a ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú.
Človek internovaný v ústave na výkon väzby je pod ochranou štátu

„Vážená pani prezidentka, ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej zomrel vo väzbe už prinajmenšom tretí nevinný človek. Nevinný, lebo žiaden súd právoplatne nerozhodol o jeho vine. Človek internovaný v ústave na výkon väzby je pod ochranou štátu,“ vysvetľuje Laššáková. Dodáva, že ak niekto vo väzbe zomrie, tak štát nesie zodpovednosť a aj finančné následky svojho pochybenia.



„V rezorte spravodlivosti, pod ktorý spadajú aj ústavy na výkon trestu a väzby, je najvyšším reprezentantom štátu práve Mária Kolíková. Čo tak vyzvať pani ministerku, aby ‘zvážila svoj odchod z funkcie na ochranu mena inštitúcie, ktorú teraz zastupuje’, ako ste to urobili v prípade guvernéra NBS Petra Kažimíra? Teda ešte skôr, ako zomrie ďalší človek...,“ píše na záver statusu skúsená právnička Judita Laššáková.

Horúca správa: Duchoň, ktorý bol zadržaný s Plačkovou, náhle zomrel vo väzbe!
V rámci policajnej razie, keď boli zadržaní členovia drogovej zločineckej skupiny, medzi ktorými bola aj Zuzana Plačková a jej manžel našli 9 kíl pervitínu a 70 tisíc eur. Jeden z jej členov, Pavol Duchoň, dnes náhle zomrel vo väzbe, informuje... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová