Harabin: Podávam trestné oznámenie na Lipšica! (VIDEO)
15 | 10 | 2021 I Eka Balašková

To, čo bolo už nejaký čas "na spadnutie", sa stalo realitou. Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin podáva generálnemu prokurátorovi trestné oznámenie na Daniela Lipšica.



Na čom ho "chytil"?

Môžeme si o Štefanovi Harabinovi myslieť, čo len chceme, jedno je isté, jeho odbornosť sa naozaj spochybňovať nedá. A ani nevypláca. Tentokrát sa D. Lipšicovi pomstilo jeho konanie z roku 2005. Vtedy si nechal z rozpočtových prostriedkov Ministerstva spravodlivosti zaplatiť súkromné prieskumy verejnej mienky.

Uhrík varuje: Návrat boľševickej cenzúry. V zákerných rukách Mikulca, Kolíkovej, Mikasa
15 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Zneužívanie právomocí verejného činiteľa

Harabin ďalej konkretizuje, o ktoré trestné činy sa jedná: "Bez najmenších pochybnosti ide o spáchanie trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 158 odsek. 1 písmeno. a), odsek. 2 písmeno. a), c) Trestného zákona (zák. č.140/1961 Zb.) a sprenevery podľa § 248 odsek 1, 4 písmeno c) Trestného zákona (zák. č.140/1961 Zb.), u ktorých je premlčacia doba dvadsať rokov podľa § 67 ods. 1 písm. b) Tr. zák. (zák. č.140/1961 Zb.)." a pripomína, že na odstíhanie D. Lipšica má Žilinka ešte päť rokov.
Má na to päť rokov

Š. Harabin upozorňuje generálneho prokurátora na zákonnú lehotu, počas ktorej by sa mal zaoberať jeho trestným oznámením. Na záver statusu sa Š. Harabin pýta, či podá Žilinka po vzore rakúskej kauzy „Kurz“ obžalobu na Lipšica za zjavnú korupciu?