Zsuzsová si vypočula verdikt! Proti TOMUTO rozhodnutiu už nie je možné odvolanie
13 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Nechvalne známa Alena Zsuzsová sa predsa dočkala spravodlivosti! Najvyšší súd (NS) ju dnes totiž právoplatne odsúdil na 21 rokov basy.


Najvyšší súd v stredu potvrdil verdikt Špecializovaného trestného súdu z novembra minulého roka v prípade vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka.


Trojica Alena Zsuzsová, Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár si tak odsedí 21 rokov. Pre Zsuzsovú, obvinenú aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je to prvé právoplatné odsúdenie.

Najvyšší súd zároveň zamietol odvolanie prokurátora, ktorý pre trojicu požadoval tresty 25 rokov väzenia. Rozhodnutie Najvyššieho súdu je právoplatné a nie je možné sa voči nemu odvolať, píše HN.

Ministerke Kolíkovej naložil za súdnu mapu. Kritika od bývalého kolegu
Máriu Kolíkovú tvrdo skritizoval jej bývalý stranícky kolega Tomáš Meravý. Informáciu o tom na svojom portáli priniesli Topky.sk. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Vražda z roku 2010

Zsuzsová je spolu ďalšími dvomi osobami obžalovaná z účasti na vražde exprimátora Hurbanova Lázslóa Basternáka. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ju minulý rok v decembri odsúdil na 21 rokov. Dnes verdikt potvrdil NS. Už teda nie je úniku, píše portál 1pluska.sk.


Zsuzsovú pozná celé Slovensko z prípadu Kuciak. Spolu s podnikateľom Marianom Kočnerom je tu obžalovaná z účasti na vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.


Podľa prokurátora má však mať spolu s kumpánom Kočnerom prsty aj v príprave napokon neuskutočnených vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.


„Kočnera som spoznala začiatkom roka 2012. Náš vzťah bol zo začiatku nezáväzné flirtovanie,“ povedala obžalovaná na súde v kauze Kuciak. Vražda Lázslóa Basternáka sa ale datuje až na 9. júla 2010!


To je zvrat! Miesto Harabina bude policajná inšpekcia stíhať policajtov, ktorí ho šikanovali!
Minca sa obrátila! Pred časom bývalému šéfovi justície Štefanovi Harabinovi zrušili obvinenie za to, že verejne vyzýval na nenosenie rúšok. Dnes policajná inšpekcia stíha Jakuba Podmajerského a ďalších policajtov, ktorí sa podieľali na policajnej... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Kriminálnička dávno pred Kočnerom!

Zsuzsová tak bola podľa polície zapletená do trestnej činnosti dávno pred spoznaním Kočnera. V prípade Basternáka je spolu s ňou obžalovaný aj Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár. V tomto prípade je už odsúdený vykonávateľ vraždy Štefan Kaluz, ktorého polícia zadržala krátko po vykonaní skutku.


Kaluz je odsúdený od augusta 2011 na 25 rokov. No keďže sa rozhodol nikoho nenatrieť, kauza dlhé roky stála. Prípad sa otvoril až v roku 2018, kedy začal spievať Zoltán Andruskó, aktuálne odsúdený za účasť na vražde snúbencov.



Odklepli 21 rokov

ŠTS pri odsúdení Zsuzsovej, Ostružlíka a Mosnára v rozhodnutí podľa portálu konštatoval, že ich usvedčuje množstvo súvisiacich dôkazov. Dôvodom vraždy mal byť boj o stoličku primátora, o ktorú sa zaujímal aj Ostružlík. „Nebol schopný odstaviť protikandidáta Basternáka z tohto boja napríklad diskreditáciou a rozhodol sa postupovať týmto spôsobom,“ povedal vtedy sudca ŠTS Ján Hrubala.


Ostružlík si mal preto za pomoci Zsuzsovej a Mosnára objednať vraždu. ŠTS naparil trojici odsúdených po 21 rokov. Dnes Najvyšší súd rozhodol, že oprávnene.


Slovenské zdravotníctvo táto vláda vedie ku kolapsu! Čaká nás apokalypsa, varuje odborník
Lekári a sestry hromadne opúšťajú Slovensko! Podľa prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska Mariána Petka smerujeme k ukrajinskému modelu zdravotníctva, píše portál extraplus.sk. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková