Slovenské zdravotníctvo táto vláda vedie ku kolapsu! Čaká nás apokalypsa, varuje odborník
13 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Lekári a sestry hromadne opúšťajú Slovensko! Podľa prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska Mariána Petka smerujeme k ukrajinskému modelu zdravotníctva, píše portál extraplus.sk.



Blížime sa ku kolapsu



Zástupcovia organizácií pôsobiacich v oblasti zdravotníctva si myslia, že zdravotníctvo na Slovensku bude nedostupné. Minimálne v období krízového stavu, v ktorom sa Slovensko aktuálne nachádza. Na juhu krajiny sú hlásené odchody lekárov a sestier smerom do Maďarska a na severe do Poľska.

"Blížime sa ku kolapsu a dôvodom je nižšia suma za poistencov štátu naplánovaná v rozpočte verejnej správy na nasledujúci rok," povedal prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR Tomáš Malatinský na utorkovej tlačovej konferencii.

Ministerke Kolíkovej naložil za súdnu mapu. Kritika od bývalého kolegu
Máriu Kolíkovú tvrdo skritizoval jej bývalý stranícky kolega Tomáš Meravý. Informáciu o tom na svojom portáli priniesli Topky.sk. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Smerujeme k ukrajinskému modelu

V porovnaní napríklad s Českou republikou sa v rámci rozpočtu dokonca dostávame podľa neho na polovičnú úroveň, a teda príjmy za poskytovateľa budú na polovičnej úrovni.


Prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko skonštatoval, že slovenské zdravotníctvo čaká jednoznačne apokalypsa. „Loď, ktorá sa volá slovenské zdravotníctvo, a ktorá donedávna chcela plávať po prúde s Českou republikou a Poľskom, otáčame proti prúdu a smerujeme k ukrajinskému zdravotníctvu,“ uviedol Petko.

Hromadný odchod zdravotníckych pracovníkov bude podľa Petka pokračovať. Na juhu majú hlásené odchody smerom do Maďarska a na severe do Poľska, kam chodia slúžiť. V konečnom dôsledku na to všetko doplatia podľa neho pacienti.

Zle je: Chemický gigant Duslo Šaľa prerušil výrobu, ohrozí to celú ekonomiku aj poľnohospodárstvo!
Enormné zvyšovanie cien energií dostáva stále viac a viac fabrík do situácie, kedy sa musia zamýšľať nad tým, či ešte vyrábať, alebo radšej svoje brány zatvoriť a na istý čas, ba možno aj trvalo, svoju výrobu zastaviť. Jednou z nich je aj Duslo... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik