Taraba vyzýva Naďa aby odpovedal. Kto bude teda MOVIR potrebovať? Pre koho je určený?
11 | 10 | 2021 I Petra Demková

Taraba pomenoval reakciu ministra Naďa na Mazureka a Kotlebu „nepríčetnou“. Naď podáva trestné oznámenie kvôli tomu, čo poslanci napísali o projekte MOVIR. Taraba upozornil, že minister obrany neponúkol žiadne vysvetlenie, na čo teda systém je.    



Naď reaguje nepríčetne

„To ako nepríčetne reaguje ministerstvo obrany na Kotlebu s Mazurekom ohľadom monitorovacieho systému na selektovanie obyvateľstva, je z môjho pohľadu len dôkazom, že nevedia tento systém, resp. zmysel jeho použitia racionálne ani vysvetliť ani obhájiť. Vlastne jediná výčitka ktorej sa Kotleba mal dopustiť je, že projekt realizuje Technická univerzite v Košiciach a výcvikové stredisko Lešť len poskytlo priestory a nerealizuje ho armáda," začína svoj príspevok na sociálnej sieti Tomáš Taraba.

Potom už poslanec NRSR prechádza k podstate: „Slovensko testuje systém, ktorý ako je na webstránke projektu znázornené, dáva osoby za nejaký plot. Dávať ľudí za plot robili pred desaťročiami, dnes výdobytok doby má byť, že netreba stavať fyzický plot ale virtuálny, senzorický.“

Špehovanie, segregácia, totalita. Chystá ministerstvo obrany koncentračné tábory za 4 milióny?
09 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Obrázok na webe o mnohom vypovedá

Taraba upozorňuje, že Naď nevysvetlil, v čom sa teda poslanci Kotleba a Mazurek mýlia. „Je priam úchylné dať človeka s plotom na webstránku projektu a potom sa tváriť, že ste pohoršený, že niekto v tom vidí prípravu selektovania ľudí za plotom. Je to ako keď dáte na obrázok slnko a ste pohoršený, že človek si myslí, že je tam teplo. Navyše popis toho projektu čo to prezrádza aj negramotnému,“ upozornil Taraba.

Následne kladie ministrovi obrany otázky. „Kto bude tento systém potrebovať? Kto ho bude používať? Pre koho je presne určený? Viem, že je pre túto totalitnú vládu veľmi nepríjemné, že sa dopracovala za necelé dva roky pošliapavania základných ľudských práv a slobôd do polohy, že nikoho normálneho nič normálne pri tejto vláde nenapadne,“ píše poslanec za stranu Život.

„Áno, po skúsenostiach s touto vládou som hlboko presvedčený, že takýto systém v rukách tejto vlády by neznamenal nič dobré a môže sa ministerstvo obrany pohoršovať koľko chce. Ak tu niekto môže byť pohoršený, tak je to slovenský národ. A ich reakcia je skôr trápna snaha odpútať od podstaty,“ uzavrel Tomáš Taraba.

Naď tvrdí, že Kotleba a Mazurek klamú o monitorovacom systéme. Kde je pravda? To nepovedal
Minister obrany J. Naď napísal na sociálnu sieť rozhnevaný príspevok. Obvinil Mazureka a Kotlebu z klamstva o elektronickom monitorovacom systéme, ktorý sa vraj pripravuje. Nepredložil však ani jediný fakt na vyvrátenie informácií, ktoré... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Petra Demková