Spoveď Jankovskej šokuje: Musím sa zabiť! Zabil sa Lučanský a jeho rodina mala pokoj
10 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Monika Jankovská absolútne nezvládla tlaky na jej osobu, ktoré nastúpili s akciou Búrka v auguste 2019! Dovtedy neohrozená smerácka sudkyňa zakúsila druhú stranu barikády. O najhorších chvíľach svojho života prehovorila pre portál zoznam.sk.



Psychicky na dne

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa mala len pred pár dňami opäť postaviť pred súd v kauze Fatima. Znalecké posudky od psychiatra a psychológa však potvrdzujú, že nie je psychicky spôsobilá. Exsudkyňa odkryla hrozné zážitky zo svojho života. Odštartovali aj jej psychické problémy, ktorými trpí dodnes.

Obrovský záujem médií vyvolala akcia Búrka v auguste 2019, ktorú odštartovalo odobratie mobilu Monike Jankovskej políciou. V tej chvíli sa hon na smeráčku začal. “Pod balkónom bytovky, kde bývame, vykrikovali cudzí ľudia: ´Skap konečne, ty opička, zhniješ v base´," prezradila Monika Jankovská.

Najťažšie znášala však útoky na synov. “Vynadali im, že kurvy smerácke!” Už vtedy prestala vychádzať z bytu. Na odporúčanie lekára a aj naliehanie synov začala pravidelne navštevovať psychiatra, u ktorého sa lieči dodnes. Do jeho ambulancie ju vozia synovia. “Sama som nedokázala nič urobiť, iba som ležala a triasla sa,” priznáva pre portál.

Harabin z obvinenia vyšiel ako kráľ! Za vyzývanie na nenosenie rúšok pred súd nepôjde
Tvrdý odporca nosenia rúšok a aj očkovania to vyhral na celej čiare! Bývalý sudca sa pred súd nepostaví. Štefanovi Harabinovi zrušili obvinenie za to, že verejne vyzýval na nenosenie rúšok. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Zatknutie čakala

Ešte pred tým, ako v januári pred 6.00 hodinou ráno prišli do Jankovskej bytu policajti, jej bolo jasné, že pravdepodobne pôjde do väzenia. “Od toho dňa som si dávala každý deň budík na 5.00 hodinu, čakala som, či ma vezmú alebo nie,” popisuje neistotu.

No a 11. marca 2020 si po ňu naozaj prišli. “Rozlúčila som sa s deťmi, dali mi putá a odviedli ma na výsluch do Nitry.” Následne bola prevezená na Ústavný súd SR do Košíc. “V cele policajného zaistenia som bola dve noci, celú noc tam svietila neónka,” priznáva.

Pokračuje súd s Ruskom, Kýblom, Černákom a Kaštanom v kauze prípravy Volzovej vraždy
10 | 10 | 2021 | editor01hd

Pri synovej nehode nik nepomohol

“Keď sudca rozhodol, že mňa aj ostatných berie do väzby, prišiel ku mne jeden z policajtov a začal na mňa vrieskať, že môj syn rozširuje koronu!” hovorí. Nevedela vôbec, o čo ide. Vysvetlil jej to až jej advokát. Jej synovia prišli za ňou do Banskej Bystrice, stalo sa však nešťastie a mladšieho z nich zrazilo auto.

“Ostal ležať a niekto povedal, že ‘to je Jankovskej syn’, toľko ľudí nad ním stálo, ale nikto nepomohol!” krúti hlavou exsudkyňa. Strašné chvíle však pokračovali.

Cela bola špinavá, malá a tiekla tam iba studená voda. “Bola tam strašná zima, mala som modré pery,” spomína. V noci ju budili každú pol hodinu, búchali jej, aby sa pohla. “Potom ma budili trikrát za noc počas celého pobytu,” opisuje praktiky vo väzbe.

Chmelár: Varujme našich bratov a sestry za Moravou, vydali sa slovenskou cestou
10 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Prečo pokus o samovraždu?

Pri výsluchoch sa jej orgány činné v trestnom konaní vyhrážali, že ak neudá určitých ľudí, pôjdu po jej deťoch. “Potom zas, že ak budem vypovedať, pustia ma do Vianoc. Nevedela som, čo robiť,” spomína Jankovská.

“13. januára 2021 si ma dal predviesť vyšetrovateľ z Bratislavy v inej veci a prišiel aj prokurátor Kysel. Povedal, že som im nedala ľudí, ktorých chceli, a nepriznala som sa na 100 percent tak, ako to chcel vyšetrovateľ a dozorový prokurátor, a tak pôjdu po mojich deťoch, rodine, preveria firmy bývalého manžela,” prezradila ich konanie. Podľa vlastných slov sa vtedy rozhodla.

“Musím sa zabiť! V decembri sa zabil Lučanský, zastavili trestné stíhanie a jeho rodina mala pokoj,” šokuje bývalá štátna tajomníčka.

Drží prokurátor Hurška nezmyselne Kvietika vo väzbe, aby z neho vytĺkol "niečo" na šéfa SNS Danka?
10 | 10 | 2021 | Aneta Leitmanová

Zrútila sa

Jankovská sa pokúsila o samovraždu nazbieranými liekmi. Po tomto čine ju previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti v Banskej Bystrici. Na druhý deň ju previezli do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

“Bola som na psychiatrii. Prepustili ma a vzápätí opäť zadržali. Zrútila som sa,” priznáva Jankovská. Opäť skončila na psychiatrii a následne putovala do väzby do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Dňa 26. mája 2021 Jankovskú definitívne pustili. “Bývam doma, raz príde jeden syn, raz druhý,” rozpráva. Trápia ju však nočné mory a stále sa lieči u psychiatra. Priznáva, že má stále samovražedné myšlienky, ale myslí na to, že to nemôže urobiť svojim deťom.

Od populistov cez pirátov až k agentom: Víťazi a porazení v Čechách podľa Lenča
10 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová