Pomaly začnú policajti povinne fasovať preukazy OĽaNO, varuje politik Šutaj Eštok
09 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Strana Hlas už skritizovala kontroverzné kroky dočasného policajného šéfa Štefana Hamrana. No teraz to ešte okorenil poslanec Matúš Šutaj Eštok. Načrtol scenár, ktorý podľa neho reálne hrozí v policajných zložkách.



Matovičova ŠtB

Šutaj Eštok poukazuje na fakt, že Hamran s požehnaním ministra vnútra Romana Mikulca a súhlasným prikývnutím ministra financií Igora Matoviča vrátil do policajnej práce obvinených vyšetrovateľov NAKA. Teda Jána Čurillu a spol.

“Hamran robí z polície Matovičovu ŠtB,” tvrdí na sociálnej sieti Eštok. Pridáva aj video. Predstavuje v ňom mimoriadne drsnú víziu, ktorá podľa neho začína pretavovať aj do každodennej reality.
Už neplatí “padni komu padni”?

Poslanec pripomenul, že povestné “padni, komu padni” už definitívne prestáva platiť. “Nový policajný prezident Hamran, ktorého vybral Mikulec na príkaz Matoviča, si dnes zákonom utrel topánky. A zahodil ho rovno do koša,” píše Eštok.

“Štvoricu vyšetrovateľov na čele s Čurillom, ktorí sú vyšetrovaní za manipuláciu dôkazov a navádzanie kajúcnikov na krivé výpovede, vrátil do práce. Vyšetrovaných vyšetrovateľov nazval doslova našimi chlapcami. Vraj sú nevinní. A za ich vyšetrovaním stoja nejaké neznáme temné sily,” parafrázoval piatkové slová Hamrana Eštok.

Hlina bol vypovedať! Rozpracovávala ho polícia
09 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kto bude rozhodovať?

Opozičný poslanec nerozumie tomu, že ako je možné, že minister Mikulec aj policajný šéf už teraz vedia, že spomínaní stále obvinení elitní vyšetrovatelia NAKA sú nevinní.

“Nie sudca, ani prokurátor, ale policajný prezident a verný Mikulcov kamarát Igor Matovič už bude odteraz rozhodovať o vine a nevine. A kritérium na základe, ktorého budú rozhodovať? No buď ste náš a ste určite nevinní, alebo nie ste náš a ste rozhodne vinní a patríte do basy,” vysvetlil svoj pohľad Eštok.
Temné sily

A zašiel ešte ďalej: “O chvíľu asi budú policajti fasovať aj stranícke preukazy OĽaNO a ak ich odmietnu, Hamran ich označí za temné sily. To je taký nonsens, ktorý bol možný tak v 50. rokoch, keď sa ŠtB neriadila podľa zákona, ale na základe straníckej príslušnosti.”

Tak TOTO si Kiska za klobúk nedá! Remišová o mafiánoch, úplatkoch a daňových podvodoch
Začínali ako tandem, no teraz na seba kydajú iba špinu! Keď vicepremiérka Veronika Remišová nahradila exprezidenta Andreja Kisku na čele strany Za ľudí, ich vzťah sa dostal na bod mrazu. A dnes je to ešte horšie! Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková