Pellegrini a Krajniak sa zhodli, že Žilinka je chlap na správnom mieste
09 | 10 | 2021 I TASR
Predseda Hlasu Peter Pellegrini a minister práce Milan Krajniak diskutovali v rozhlasovej relácii relácii Sobotné dialógy RTVS. Okrem bežných politických prekáračiek sa zhodli na tom, že generálny prokurátor Maroš Žilinka je chlap na správnom mieste.

O priebehu diskusie informovala TASR.

V prípade práce komisie pre obnovu dôvery v právny štát Krajniak uviedol, že za žiadnej vlády by nemala byť zneužívaná štátna moc a represívne orgány štátu na politický boj a krytie "nejakých" ľudí. "Ak je podozrenie, že sa niekto niečoho dopustil, treba to stíhať zákonným spôsobom," skonštatoval. V tom vidí dôležitosť postavenia generálneho prokurátora a jeho oprávnenia posúdiť, či je niekto stíhaný zákonne alebo nie. "Toto oprávnenie by mal mať aj naďalej," povedal Krajniak na adresu Žilinku.

Pellegrini považuje zriadenie tejto komisie za "figový list". Generálny prokurátor Maroš Žilinka má podľa neho veľkú dôveru naprieč politickým spektrom a považuje ho za spravodlivého človeka. Líder Hlasu nesúhlasí s oddelením Úradu špeciálnej prokuratúry od Generálnej prokuratúry SR a posilnením pozície špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. V Sme rodina podľa Krajniaka nepodporia, aby postavenie generálnej prokuratúry bolo spochybňované.

Pellegrini zároveň skritizoval, že obvinení vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry sa vracajú späť do práce a neboli postavení mimo službu, dokým sa podozrenia nevyjasnia.

Murín: Múzeum SNP pod Naďom? Riadená likvidácia našej histórie s cieľom obrať nás o minulosť
„Lokajovi Naďovi, ktorý považuje občanov tejto krajiny za opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov sa stane to, čo podobným lokajom cudzích záujmov pred ním. Aj na neho platí americká vďaka v hesle ‘po použití zahodiť’,“ upozorňuje rusofóbneho... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Petra Demková