Je už ruka v ruke? Šeliga podľa Melichera sľúbil vernosť a pobozkal Matovičov "prsteň"
08 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Tlačová beseda Igora Matoviča (OĽaNO) a Juraja Šeligu (Za ľudí) bola podľa mladého sociálneho demokrata Igora Melichera obsahovo vyprázdnená. Čo je ale dôležité si podľa neho všímať? "Mala slúžiť hlavne na to, aby cez ňu Matovič predstavil Šeligu, ako nového ministra spravodlivosti SR," píše na sociálnej sieti. 


Igor Melicher na sociálnej sieti analyzuje tlačovú besedu, ktorá sa mala týkať vily v Cannes vo Francúzsku. Podľa neho ale slúžila na niečo úplne iné. V statuse na sociálnej sieti vysvetlil, čo podľa neho znamenala. A aké karty sa možno práve dnes odkryli, prípadne rozohrali.

"Vzťah Kolíkovej a Matoviča je dlhodobo na bode mrazu. Matovič dokonca Kolíkovú označil za podvodníčku, pretože mala ministerstvu spravodlivosti prenajať budovu za nevýhodných podmienok, pričom v tej budove má mať prsty jej brat a jej obchodný spoločník pán Opett. Okrem toho je o Kolíkovej známe, že firma, v ktorej figuruje okradla bežných ľudí v bytovkách v Moste pri Bratislave o veľa peňazí, a tiež to, že jej brat zarábal stovky tisíc na kšeftoch s RTVS," píše Melicher.

České médiá vydávajú Čarnogurského prejav k Slovákom a ich vzťahu k Rusku, náš mainstream mlčí
"Vážení občania, milí priatelia," prihovoril sa politik a právnik k prítomným na zhromaždení "Za priateľstvo s Ruskom". Ako povedal - "bolo už treba vyslať signál. Vyslať signál, že Rusko je našim priateľom, nie nepriateľom. A že voči priateľom sa... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Rýchlo-kvasený právnik s veľkým egom je adeptom na pozíciu ministra spravodlivosti

"Kolíková zo strany Za Ľudí odišla," vysvetľuje ďalej. "Remišová, ktorá je Matovičov človek z OĽaNO podľa Matoviča nikdy neodišla," dodáva mladý sociálny demokrat. Melicher vysvetľuje, že strana Za ľudí sa rozpadla práve kvôli konfliktu medzi dvomi dámami. Melicher tvrdí, že tým, že Kolíková odišla zo strany Za ľudí, stratila nárok viesť ministerstvo a bude musieť skončiť. Po odchode Kolíkovej zostalo Remišovej verných niekoľko poslancov, medzi nimi práve Šeliga. A prečo?" Pýta sa Melicher.

Odpoveď je podľa neho jednoduchá. Šeliga podľa Melichera vedel, že ak odíde zo strany Kolíkovej krídlo, uvoľní sa miesto ministra spravodlivosti, a on, ako rýchlo-kvasený právnik s veľkým egom, ktoré nezodpovedá jeho schopnostiam, bude hlavným adeptom na túto pozíciu.

Egá, veľké reči a téma autonómie môžu byť podľa Bugára hrobom Aliancie
Alianca je novovzniknutá strana, ktorá vznikla zoskupením troch maďarských strán, SMK, Mosta-Híd a Spolupatričnosti. Béla Bugár bol hosťom relácie televízie TA3 „Tak takto?“ kde vysvetlil, aké sú podľa neho silné a slabé stránky maďarského... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Šeliga od samotného vodcu Matoviča dostal pred kamerami požehnanie

"Sľúbil vernosť Matovičovi a obrazne mu pobozkal prsteň. Matovič sa mu za to odvďačí tak, že mu cez jeho spojku Remišovú zabezpečí post ministra spravodlivosti. Takto Matovič úplne ovládne jednu z koaličných strán a zároveň napľuje do tváre Sulíkovi, ktorý si myslel, že prijatím Kolíkovej a jej krídla získa nové ministerstvo," vysvetľuje Melicher.

Koalíciu v šachu ale drží podľa Melichera aj iná vec. "Ak sa otvorí koaličná zmluva a rozdajú sa karty na novo, tak on, ako predseda najsilnejšej strany bude znova požadovať pozíciu premiéra, a to by bola pre Sulíka facka, akú nechce dostať," vysvetľuje.

V závere mladý sociálny demokrat dodáva, že bratská tlačovka Matoviča a Šeligu sa týkala predvolebnej témy OĽaNO, ale Šeliga na nej vychválil všetkých členov a ministrov OĽaNO.  Tým sa podľa Melichera iba potvrdzuje to, že sa k nim pravdepodobne Šeliga onedlho pridá ako minister spravodlivosti, pretože aj od samotného vodcu Matoviča dostal pred kamerami požehnanie.

Mikas opäť zverejňuje nové vyhlášky. Čo bude s dôchodcami?
Plus jeden deň informoval o nových vyhláškach hlavného hygienika Jána Mikasa. Opäť len vo vestníku vlády vyšli štyri vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva. Týkajú sa režimu na hraniciach, izolácie pozitívnej osoby a karantény, činnosti prevádzok a... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga