Jankovská sa snaží vyhnúť súdu: Pomôcť jej má posudok od psychiatra
08 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Pred súd by sa mala čoskoro postaviť bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská. No známa "opička" tomu chce zabrániť dvoma novými znaleckými posudkami od psychiatra a psychológa, informuje portál tvnoviny.sk.


Hoci by sa Jankovská mala čoskoro postaviť pred súd v kauze Fatima, predsa len k tomu nemusí dôjsť. Znalecké posudky od psychiatra a psychológa údajne potvrdzujú, že nie je psychicky spôsobilá na rôzne úkony.
Psychicky nespôsobilá

Z tohto dôvodu si vraj nemohla preštudovať spis po skončení vyšetrovania, kým prokurátor podal obžalobu. Obžalovaný totiž má po skončení vyšetrovania právo naštudovať si spis, aby vedel, proti čomu sa má brániť, a aby mohol napríklad navrhnúť doplnenie dôkazov.

Vyšetrovateľ prípadu Peter Juhás televízii Markíza povedal, že na preštudovanie spisu dal Monike Jankovskej dva termíny. Neprišla ona, ani jej advokáti.

Pozrú sa po Počiatkovi "na prsty" aj kšeftom súčasnej vládnej koalície?
Juraj Šeliga na dnešnej TK skonštatoval, že po voľbách sme všetci čakali, že slovenská prokuratúra začne v tejto veci konať. Šeliga tvrdí, že "Považujem za úplne prirodzené, že keď sa dozvedeli o týchto podozreniach, tak zo zákona, teda ex offo,... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Procesné pochybenia?

Vyhodnotil to tak, že nevyužila svoje právo s prihliadnutím na závery znalca z oblasti psychiatrie. Jej advokát Peter Erdös to vysvetľuje tým, že na takýto zásadný úkon sa klientka momentálne najmä po psychickej stránke necíti, a tak sa vraj malo čakať.

Z tohto dôvodu podal žiadosť o preskúmanie obžaloby. „Došlo k závažným procesným pochybeniam a k porušeniu práva na obhajobu,“ uviedol, pričom trenčianskemu okresnému súdu navrhuje, aby kauzu vrátil do prípravného konania, keďže obžalobu vraj podali predčasne.

„Z lekárskej správy psychiatra vyplýva, že jej neodporúča akúkoľvek účasť na vyšetrovacích úkonoch z dôvodu možného zhoršenia zdravotného stavu,“ dodal.

Budeme musieť informovať o svojom zdravotnom stave? Krajniak pripúšťa zmenu Zákonníka práce!
Vo štvrtok oznámilo ministerstvo práce, že spúšťa registráciu na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19. No doposiaľ nie je možné, aby zamestnávateľ žiadal informáciu, či je jeho zamestnanec zaočkovaný. Zmení sa kvôli tomu... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Kauza Fatima

V kauze Fatima je Jankovská obvinená z trestného činu marenia spravodlivosti. Ešte ako sudkyňa mala vziať od mafiána Petra Čongrádyho úplatok za to, aby poslala pôvodných majiteľov trenčianskeho baru do väzenia a mafián by sa tak Fatimy zmocnil.

Proti Jankovskej svedčil Michal Vida, ktorý výpoveď neskôr zmenil. Vida ale nedávno opäť otočil a vrátil sa k pôvodnej verzii o násilnom prebratí Fatimy.

Jankovská mala Vidovi ponúknuť, že mu vybaví priaznivé rozhodnutie v jeho trestnej veci. Ak svedectvo nezmení, zariadi, aby bol odsúdený a účelovo stíhaný za vyfabrikované veci na NAKA. Monika Jankovská vinu v tomto prípade odmieta.

Chmelár o Sulíkovom nápade zrušiť úrady práce: Čo budeme trocháriť - zrušme celú vládu!
08 | 10 | 2021 | Diana Zaťková