Chmelár o Sulíkovom nápade zrušiť úrady práce: Čo budeme trocháriť - zrušme celú vládu!
08 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Neviem, či je to dôsledok informácie, že vo vláde sedia ľudia, ktorí milujú kokaín. Ale návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby sme zrušili úrady práce, lebo úlohou štátu nie je hľadať ľuďom robotu a treba šetriť, je z kategórie tých, ktoré normálny človek nemôže vypustiť v čistom stave, konštatuje na sociálnej sieti politológ a politický analytik Eduard Chmelár. 


Zrušme jednoducho všetko

Podľa Chmelára by bolo možno vhodné zrušiť aj Sulíkovo ministerstvo hospodárstva, lebo úlohou štátu nie je hľadať podnikateľom kšefty. Môžeme hneď zrušiť aj ministerstvo dopravy, nech si stavia cesty ten, kto ich potrebuje, ministerstvo zdravotníctva, starajte sa o svoje zdravie sami. "A čo budeme trocháriť – zrušme celú vládu, celý štát a vybudujme neoliberálny raj na Zemi," sarkasticky poznamenáva politológ.


Záchvat pacienta v liečebni



"Sulíkov nápad vyzerá ako záchvat pacienta na klinike, na ktorej sa ho pokúšajú vyliečiť z utkvelého pocitu, že „neviditeľná ruka trhu“ je jeho imaginárny priateľ a on nedokáže pochopiť, že je to len jeho bludná predstava," zamýšľa sa Chmelár.


Nie že by sa nedali ušetriť peniaze na nadbytočných úradníkoch, píše politológ, ale podľa neho to treba robiť kompetentne a s aspoň elementárnou znalosťou veci, ktorá sa o lídra SaS zjavne ani neobtrela.



Na Sulíka sa to valí: Odstúpte, človeče! Ihneď!
Ostrými páli opäť aj do Sulíka. Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha mal dlho na muške iné terče, no teraz oprášil starý. Richard Sulík sa mu situáciou na výstave EXPO v Dubaji aj jeho vyjadreniami o úradoch práce doslova postavil do... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Minister sa do toho nerozumie


"Kladiem si otázku, akú odbornú základňu má táto neoliberálna strana, ak Richardovi Sulíkovi nikto nevysvetlil, že hľadanie práce tvorí sotva štvrtinu agendy úradov práce, sociálnych vecí a rodiny. Ešte aj bývalý minister Ľudovít Kaník, ktorý počas svojho pôsobenia získal prezývku "sociálny netvor", ho musel na sociálnej sieti upozorniť, že sa do toho nerozumie," upozorňuje.



Treba šetriť? Zrušme armádu!


Táto výzva síce vyzerá ako recesia, ale ak sa na to pozrieme z pohľadu priorít, až taká sranda to nie je. Vláda dnes podľa Chmelára konečne chytila paniku zo stavu verejných financií a zavelila šetriť. Ale nedokázala vymyslieť nič lepšie ako šetriť na ľuďoch. Na armáde sa nešetrí, aj keby na chleba nebolo!


Vždy sa pritom argumentuje rovnako: vraj na obranu treba, lebo čo keby. Je to podobná hlúposť, ako keby iné rezorty nenakupovali to, čo potrebujú, ale to, čo by mohli potrebovať. Poľnohospodári nedostali ani desatinu z toho, čo naše poľnohospodárstvo potrebuje, niet na pomôcky pre školy, v nemocnici na Kramároch vraj vypovedal službu jediný funkčný kolonoskop, ktorý tam majú osemnásť rokov.



Belousovová: Sulík si asi doplnil zásoby "cukru" keď plodí TAKÉTO myšlienky
Po Robertovi Ficovi je tu aj Anna Belousovová, ktorá naznačuje, že Richard Sulík je zrejme konzumentom drog. Netvrdí, že za prepustením Zuzany Plačkovej a jej manžela stojí on, no berie si ho na paškál za inú vec. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Aký cvok má takéto priority?


"Ale dve miliardy na vojenskú techniku sa našli. Ukážte mi toho cvoka, ktorý takéto priority považuje za normálne!"




To, čo nám predviedol Sulík, sú naopak ideologické nezmysly neoliberálneho fanatika, ktorý škrtá všade tam, kde nevie nájsť riešenie. Slovensko na prežitie nepotrebuje imitáciu armády. Ale potrebuje sociálny štát. Ak chcú neoliberáli škrtať, nech začnú v silových rezortoch.



Už sú zase v sebe. Zrušme ministerstvo hospodárstva, vracia úder Krajniak
Netrvalo dlho a na nápad Richarda Sulíka, ministerstva hospodárstva za SAS, reagoval Milan Krajniak, minister práce (Sme rodina). Sulík sa vyjadril, že treba zrušiť úrady práce, že štát by nemal hľadať občanom zamestnanie. Krajniak na sociálnej... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Ján Papuga