Chobotnica moci svojimi chápadlami práve prehĺta Slovensko ako štát i ako našu vlasť
08 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Osmonohy sú dvojžiabré hlavonožce. Alebo, ľudovo, chobotnice s ôsmimi chápadlami. Súčasná moc u nás má ešte stále  svojich viac ako 75 poslaneckých chápadiel. Parlament má za slúžku, ktorá odfajkúva jej zvrátené zámery a pod stôl zametá zastupiteľskú demokraciu. Tu a tam o nejaké to chápadlo príde, ale stále ich má dosť na to, aby sa mohla správať ako predátor. Nie ako správca našej spoločnej vlasti s na začiatku prepožičanou mocou.


Vlasť nie je od vládnuť, ani od vlastniť. Vlasť znamená miesto, kde som sa narodil.  Z ktorého pochádzam.  Moja rodná zem, moja domovina, moja otčina, zem mojich starých rodičov. Nie zem Matovičova, ani zem koalície, či zem OľaNO. To na úvod. Na vysvetlenie, že riadiť vlasť fakt automaticky neznamená právo vlastniť. To sú úplne rozdielne pojmy. A ak sa v niekom politicky zlievajú, je to jeho morálny nedostatok, je to zrkadlo jeho či ich charakterov.
Stará mama by povedala "serú si do huby"

Navrhujú to, čo dokopali zaviesť "Leboficovu" vládu a teraz je to pre nich iba "boj proti mafii" a čistenie. Napríklad vo veci právomocí ministra vnútra. Teda, podľa nich vo vlastníctve OĽaNO s podporou koalície. Iba za jej občasného teatrálneho škrípania zubami. Stará mama mala vždy pravdu. Lebo mala dve veci, potrebné k tomu, aby mal niekto pravdu - srdce a charakter. To je dnes najnedostatkovejšia komodita v prostredí štátnej a zdá sa, že po najbližších voľbách aj samosprávnej moci. Lebo aj tú plánujú ukradnúť si. Chápadlami ich zákonov si ju vsunúť do ich pažeráka moci.

Kedy sa slovenská ekonomika vráti do normálu?
Očkovanie proti koronavírusu môže už o pár mesiacov vrátiť slovenskú ekonomiku späť do normálu, informovala televízia TA3. Všetko bude závisieť od dostupnosti vakcín a rýchlosti, akou sa podarí zaočkovať prevažnú časť populácie. Ekonómovia veria,... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Diana Zaťková

Chápadlá hlavonožca

Nemyslia, nie sú na to organicky vybavené. Sápu sa po všetkom, čo im prikáže ich mozog. Čo si želá ich mozog. Čím sa ukája ich mozog. Nezdá sa vám slovo "sápať sa"? Chápem, nemá anglický pôvod, nepoužíva (nepozná) ho smotánka, ani celebrity. Takže ide o snahu trhať, drásať. Zúrivo sa biť, driapať sa navzájom. Iba Iba surovci sa sápu ako divé šelmy. A ani to nie je presné. Divé šelmy to robia z potreby zasýtiť hlad. Súčasná moc iba preto, že potrebuje byť ešte mocnejšia.
Krágľovanie ako v päťdesiatych rokoch

Špinavé monsterprocesy vydávať za "čistenie". Bacílkovia môžu závidieť. Toto je vyšší level, oblečený do zástavy Európskej únie. To je západná liberálna úroveň, tváriaca sa ako "dobré kresťanstvo". "V kostole sa kolenujú a vonku opľúvajú Krista" - áno, nemýlite sa, to tiež vravievala moja stará mama na ľudí, ktorí si charaktery a morálku zamenili za akciové burzy. A to mala iba takzvanú "ludovú". Kydanie v štátnej správe - podľa ich slov. A podľa ich skutkov. Pritom maštale "kráľa Augiáša" tu zriadili oni. Nahromadilo sa v nich za neuveriteľne krátky čas od parlamentných volieb obrovské množstvo hnoja. Slovensko čaká na svojho Herakla.
Sme na hunte

Poznáte ten výraz? Dáme si do tretice "jazykové okienko"? Hunt down v angličtine znamená byť uštvaný. Nechať sa na love uštvať psami. Na Slovensku sa na "huntoch" vyvážalo uhlie zo šácht, kým boli úplne vyťažené. Človek, ktorého vykorisťujú, štát, ktorý sa drancuje, bude skôr či neskôr "na hunte". Padne na hubu, ekonomicky sa položí. Niekedy mám pocit, že na hunte už sme, inokedy sa modlím, aby to tu ešte nebolo. Lebo chápadlá chobotnice moci sa "činia".

Mesík: Tým pri moci neprekážajú tisíce mŕtvych, zruinovaná ekonomika ani zadlžený štát
Slovenská vláda je v kríze a dve koaličné strany hovoria, že je potrebná jej rekonštrukcia. Môžu za to aj tisícky mŕtvych na Covid či stovky nakazených v nemocniciach. Čo si o celej situácii myslí analytik globálnych rizík Juraj... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik