MUDr. Bukovský sa opäť ozval. Prepukla cenzúra, toto budeme robiť odteraz!
01 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Prepukla cenzúra, úplne naplno," hovorí v úvode videa MUDr. Igor Bukovský. Najnovšie sa venuje zrušeniu svojho kanála na YouTube. Zrušenie prirovnáva k vtrhnutiu politikov v zablatených čižmách do ambulancií, ba aj na operačnú sálu, aby začali diktovať nielen to, čo sa tam bude robiť, ale aj to, kto to môže robiť a ako sa to bude robiť. "Nedáme sa," hovorí Dr. Bukovský a prináša plány, ako sa bude prihovárať ku skupine ľudí, ktorí ho sledovali ďalej.  


Zrušenie kanálu podľa Dr. Bukovského znamená, že desiatkam, ba až stovkám tisícom ľudí znemožnili prístup k dôležitým, dôveryhodným informáciám. "Videá, ktoré boli cez YouTube kanál zverejňované boli aj videá, ktoré sa týkali zdravej výživy. A boli prezentáciami obsahov kníh, ktoré Dr. Bukovský napísal a týkali sa zdravej výživy," hovorí.

Kanál "Dr. Bukovský - AKV," patril podľa neho k jednému z najväčších slovenských YouTube kanálov o výžive. Mal 151 000 odberateľov, zverejnených 400 videí a tie si v súhrne pozrelo podľa neho viac ako 38 miliónov ľudí.

D. Lipšic vníma prepustenie vyšetrovateľov NAKA z väzby ako kľúčové rozhodnutie
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic považuje piatkové rozhodnutie krajského súdu, ktorý prepustil z väzby štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), za kľúčové. Potvrdilo sa podľa neho, že boli stíhaní neopodstatnene a žiadneho... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Kanál Dr. Bukovského bol zrušený na základe troch domnienok

Kanál bol podľa Dr. Bukovského zrušený na základe troch domnienok. Na základe troch mailov, ktoré mu zaslali.

V jednom z mailov, po ktorom došlo k zrušeniu videa s názvom "Médiá útočia a zúria už bez zábran - sú zodpovedné za rozvrat spoločnosti a totalitu na obzore," sa píše, že obsah videa bol skontrolovaný tímom YouTube. A ten sa domnieva, že sa porušujú pravidlá proti nepravdivým zdravotným informáciám.
Každý, kto sa tomu teší, bude v budúcnosti obeťou tohto systému

Bukovský nechal odkaz aj pre tých, ktorí sa podľa neho tešia na sociálnych sieťach a v médiách, že mal kanál zrušený. A pýta sa ich: "Viete čo to znamená, že tu nastúpila cenzúra? A že správca verejného priestoru na základe svojej domnienky zablokuje kanál s obrovským dosahom a to je pre vás v poriadku?" A o pár minút neskôr aj odpovedá: "Že každý, kto sa tomu teší, lebo sa to týka človeka, ktorého neznáša bude v budúcnosti obeťou tohto systému."

Bukovský hovorí aj o tom, že po druhom stiahnutom videu požiadali o komunikáciu, o vysvetlenie, v čom došlo k porušeniu pravidiel. O túto informáciu žiadali preto, aby sa predišlo ďalším chybám a ďalšiemu porušeniu pravidiel. V odpovedi, ktorú následne obdŕžali bolo vysvetlené, že žiadosť preskúmali, ale stav ostáva nezmenený.

Realita podľa Bukovského ukazuje, že konanie spoločnosti Google na Slovensku až príliš nápadne kopíruje konanie a opatrenia vlády Slovenskej republiky. Počíta s tým, že mnohé médiá a iné podoby ľudskej zloby budú naďalej útočiť na jeho osobu, integritu a charakter. Otázkou je podľa neho, ako ochotní sú zájsť a koľko ľudí im uverí. Dodáva zároveň, že odolá tomu, čo sa na neho varí. A pripomína slová apoštola Pavla: "Veď Boh nám nedal ducha strachu, ale ducha sily, pravdy a rozvahy.

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky cez územie SR
Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje obyvateľov Slovenska na plánovaných dvadsaťsedem cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie SR v období od 4. do 10. októbra. Ako zdôraznil rezort, tranzity boli riadne schválené v... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Už neplatí to, že slobodu si musí každá generácia vybojovať raz

V závere dodáva, aby sa nikto nedal zlomiť a ohnúť systému, ktorý má podobu, o ktorej sme si mysleli, že ju už má za sebou. "Opakujú sa aj cykly a nielen módy, ale zrejme aj slobody a totality a už neplatí to, že slobodu si musí každá generácia vybojovať raz," hovorí.

Tým, ktorí sledovali jeho YouTube kanál sľubuje, že pracuje na zriadení vlastného video serveru, kde budú  presunuté a opäť zverejnené všetky videá so zdravotným obsahom. Tam podľa neho nebude možná žiadna cenzúra, ani mazanie, a sľubuje aj zaujímavé projekty z ktorých by jeden mohol byť spustený už do konca tohto roku.

Dr. Bukovský v závere vyslovuje svoje obavy. "Obávam sa o Slovensko, obávam sa aj toho, že mnohí rezignujú na svoju vlastnú slobodu a ohnú sa. "Ostaňte zdraví, šťastní, pokorní, nedáme sa," odkazuje v závere príspevku zverejnenom na sociálnej sieti.

Boris Kollár zastavil pokus o tichú privatizáciu RTVS zo strany OĽaNO
"Obyčajní" sa snažia až neobyčajne intenzívne zafixovať vo verejnoprávnom priestore. A to na dlhé roky. Najnovšie si brúsili zuby na verejnoprávny telerozhlas pod značkou RTVS. A to vraj cestou "odpolitizovania" voľby generálneho riaditeľa. Túto... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Ivan Brožík