Parlamentný „súboj“ Boris Kollár vz Alojz Baránik pripomínal malé deti v škôlke
06 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovenský parlament v poslednom období pripomína tržnicu kde sa predajcovia prekrikujú kto a prečo má lepší tovar. Problém je ale v tom, že na tieto ich trápne „prekáračky“ nielenže už nikoho nezaujímajú, ale ľuďom lezú na nervy.


Politické strany pred voľbami sľubujú ľuďom doslova hory doly, keď sa ale dostanú do parlamentu razom na ne zabúdajú a sledujú si len svoje záujmy. A to neuhovoriac už o tom, že sa nie raz správajú ako malé deti, hoci pred a za menom majú kopec titulov. O poriadne trápne „roztržke“ informuje aj portál topky.sk, ktorý sa zameral na „súboj“ predsedu parlamentu Borisa Kollára a poslanca za SaS Alojza Baránika.
Expert na právo v súboji s plagiátorom zhorel na celej čiare

Práve liberálny poslanec a podpredseda Ústavnoprávneho výboru Alojz Baránik, ktorý je vraj expertom v oblasti práva, sa počas svojho vystúpenia za rečníckym pultom poriadne strápnil. Podľa Borisa Kollára, ktorý ako predseda parlamentu viedol jeho zasadnutie, nepredložil svoj návrh v súlade s rokovacím poriadkom. Po jeho upozornení sa medzi oboma zákonodarcami spustila sa roztržka, počas ktorej prišlo nielen na zvýšený hlas, ale dokonca aj na búrlivý potlesk!

Hnev Borisa Kollára odštartoval Baránik tým, že pri rečníckom pulte vyhlásil: „Podal som pozmeňujúci návrh. Najskôr budeme hlasovať o ňom.“ Toto však nemal spraviť, pretože tým „naštartoval“ svojho parlamentného šéfa k frontálnemu útoku.

Tento parlament môžu rozpustiť iba ľudia cez referendum, Fico chce zbierať podpisy
600 tisíc podpisov za referendum skončilo v koši potom, ako Ústavný súd v lete na podnet prezidentky rozhodol, že hlasovať o predčasných voľbách zákon nedovoľuje. Zmeniť pravidlá parlament nemôže do decembra. Smer vyjednávať ani čakať nechce. V... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Boris Kollár poslanca a podpredsedu výboru ihneď uzemnil s tým, že jeho návrh nebol podaný v súlade s rokovacím poriadkom, a tak o ňom nebudú hlasovať. A tu sa medzi nimi strhla doťahovačka ako na rinku. Kollár postupne zvyšoval hlas, pretože Baránik mu neustále skákal do reči. „Mali ste vystúpiť v rozprave a prečítať to bez odôvodnenia. Vy ste to odôvodnili.

Dal som vám šancu, aby ste to predniesli správne,“ poúčal experta na právo predseda parlamentu. Po týchto jeho slovách zaznel v rokovacej sále potlesk, kým Baránik sa odul ako malé decko a odišiel od rečníckeho pultu preč.

Baránik úplne stratil súdnosť a vyhráža sa generálnemu prokurátorovi odvolávaním
Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) by chcel iniciovať odvolávanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v parlamente. Povedal to pred novinármi počas piatkového zasadnutia Ústavnoprávneho výboru NR SR, kde bol aj Žilinka. Baránik... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Pri všetkej úcte, aj keď ste odo mňa starší, schôdzu vediem ja a nie vy

Boris Kollár to iba okomentoval slovami „trápne gesto“. Baránik zrejme došlo, že tento boj nemá šancu vyhrať, a tak sa po chvíľke ku „kecpultu“ vrátil a vysvetlil, prečo sa nachvíľu vzdialil. „Ohľadom vášho postupu som dostal viacero odborných názorov, ktoré mi potvrdili, že na tom mojom návrhu nebolo nič také, prečo by sa nemalo hlasovať,“ vysvetľoval expert na právo Alojz Baránik. Ich vzájomný súboj však prehrou nechcel skončiť ani Boris Kollár, ktorý to celé doslova „zabil“ slovami:

„Pri všetkej úcte, aj keď ste odo mňa starší, schôdzu vediem ja a nie vy. Rozhodol som sa takto podľa rokovacieho poriadku,“ ozrejmil svojmu sokovi Kollár, za dostal znova potlesk. Baránik napokon predsa len kapituloval a daný návrh podal ako námietku, ktorá ale, div sa svete, odsúhlasená nebola. Zadarilo sa mu až pri ďalšom hlasovaní keď jeho návrh o zobratí predmetnej správy na vedomie už odsúhlasený bol.

Kollár prekvapil: Referendum by malo byť občanom umožnené, sme pripravení zmeniť ústavu
Sme pripravení zmeniť Ústavu SR tak, aby mohlo dôjsť k referendu o predčasných voľbách, tvrdí hnutie Sme rodina. Novinárov so zvratom informoval predseda parlamentu Boris Kollár hneď po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, píše portál... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková