Kollár prekvapil: Referendum by malo byť občanom umožnené, sme pripravení zmeniť ústavu
29 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Sme pripravení zmeniť Ústavu SR tak, aby mohlo dôjsť k referendu o predčasných voľbách, tvrdí hnutie Sme rodina. Novinárov so zvratom informoval predseda parlamentu Boris Kollár hneď po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, píše portál ereport.sk.


„Za hnutie Sme rodina sme deklarovali pani prezidentke, že sme pripravení ísť do tejto veľkej novely. Sme pripravení urobiť zmenu ústavy a umožniť občanom rozhodnúť sa, vyjadriť sa v referende o skrátení volebného obdobia, aby sa mohli aj k tejto otázke vyjadriť,” povedal Kollár.

Podľa predsedu parlamentu sa na tom zhodla Sme rodina s hnutím OĽaNO.
Matovič nenamieta

„Pán Fico vykopáva dvere, ktoré sú otvorené. Je to úplne zbytočné, lebo my všetci sme presvedčení, že referendum by malo byť občanom umožnené. Aby sme upravili ústavný zákon tak, ako to povedal Ústavný súd, že musíme v tomto prípade zmeniť ústavu a občanom referendum umožniť,” skonštatoval Kollár.

Verí, že vláda ústavný zákon pripraví. „Ja osobne mám stanovisko pána ministra financií a predsedu OĽaNO Matoviča, ktorý sa v minulosti vyjadril, že je tiež pripravený toto pripraviť, tak si myslím, že to prejde,” dodal. Prezidentke potvrdil, že návrh pripravia.

Matovič sa nebude prezidenke ponúkať, radšej sa stretla s mafiánom
29 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Stretnutia s prezidentkou

Šéf parlamentu tiež s prezidentkou hovoril o pracovnej skupine na obnovu dôvery v právny štát. „Veľmi veľa bodov odsúhlasíme, až na dva body, ktorými sú rozdelenie prokuratúry a paragraf 363, tam nie sme ochotní ustúpiť,” vyjadril sa k návrhom pracovnej skupiny.

Prezidentka sa už v pondelok stretla s premiérom Eduardom Hegerom a predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Hlavnou témou oboch diskusií bola situácia v bezpečnostných zložkách a celková atmosféra na Slovensku.

Po Kollárovi, s ktorým sa hlava štátu stretla dnes, má hovoriť aj s predsedom mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

Prezidentka nepovedala nič konkrétne, správa zapadne prachom
Prezidentkina správa o stave republiky je témou, ktorej sa už druhý deň venujú takmer všetky médiá na Slovensku. Zástupca šéfredaktora Jozef Majchrák denníka Postoj píše o správe, ktorá zapadne prachom. Tvrdí, že prezidentka správne stanovila... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová