V Brezne to pochopili: V ambulanciách nemocnice testy od pacientov nevyžadujú!
05 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Konečne na to u nás niekto prišiel. Je všeobecne známe, že aj plne zaočkovaní ľudia sú prenášačmi koronavírusu. Niekto im však dal nezmyselnú výhodu, že sa nemusia, na rozdiel od nezaočkovaných, testovať. V breznianskej nemocnici to už ale neplatí. Testy v nej nevyžadujú od nikoho!


Prečo nemusia chodiť plne zaočkovaní na testy, keď aj oni sú roznášačmi COVID-19, zatiaľ u nás rozumne nevysvetlil žiadny „odborník.“ A tak sa títo ľudia voľne pohybujú po Slovensku a roznášajú koronavírus. Nezaočkovaní, naopak, majú obmedzenia aj u lekárov vo viacerých ordináciách, do ktorých ich pustia len s negatívnym testom. Nemocnica s poliklinikou v Brezne sa rozhodla tomu urobiť koniec. Ako oznamuje v statuse na sociálnej sieti, testy pýtať nebudú od nikoho.
Aj kompletne zaočkovaní roznášajú vírus

Na základe záväzného Usmernenia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky k testovaniu pacientov v ústavných zdravotníckych zariadeniach (nemocniciach), poliklinikách, zdravotných strediskách združujúcich zdravotnícke zariadenia ambulantnej zdravotnej starostlivosti a ambulanciách, a rozhodnutia Krízového štábu NsP Brezno, Nemocnica s poliklinikou Brezno bude od 27.9.2021 bude postupovať nasledovne:

Nebudeme na ambulanciách v pôsobnosti NsP Brezno vyžadovať test na COVID-19 od pacientov prichádzajúcich na ambulantné vyšetrenie. Dôvodom nášho rozhodnutia je, že kompletne očkovaní pacienti prichádzajúci na ošetrenie môžu byť rovnako infekční a chorí ako neočkovaní. Zároveň testovaním na MOM (mobilné odberové miesto), by sme pacientov vystavili možnému riziku nákazy. Výnimkou je ak pacient bez ohľadu na očkovanie má príznaky ochorenia dýchacích ciest(respiračné, hnačky, zvracanie …) alebo má pozitívnu epidemiologickú anamnézu. V takom prípade pacient vopred informuje príslušnú ambulanciu telefonicky a dohodne sa na ďalšom postupe!

Matka nebola zaočkovaná, lekárka odmietla vyšetriť dieťa, ktoré neskôr zomrelo
Polícia začala trestné stíhanie potom, ako lekárka odmietla vyšetriť dieťa s tým, že matka nie je zaočkovaná. "Po astmatickom záchvate dieťa zomrelo," informuje denník HN. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Test iba pri plánovanej hospitalizácii

Upozorňujeme, že podľa Vyhlášky ÚVZ SR môže pacient, ktorí je podozrivý z nákazy alebo z ochorenia COVID-19 alebo je pozitívny (je v karanténe), navštíviť ambulanciu len v prípade neodkladného zdravotného výkonu! Pri plánovanej hospitalizácii, vrátane jednodňovej ambulantnej starostlivosti sa u všetkých plánovane hospitalizovaných pacientov vyžaduje negatívny RT-PCR test nie starší ako 72 hodín. Na vyšetrenie sa pacient môže objednať cez stránku www.korona.gov.sk –  https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-patient-form_pcr.php alebo na vyšetrenie príde s výmenným lístkom od ošetrujúceho lekára na MOM, ktoré je v areáli NsP Brezno.

Lekárka odmietla zobrať na kontrolu neočkovaného cukrovkára! Očkovať sa nemohol, mal trombózu
Príbehov so zlými skúsenosťami bežných ľudí v zdravotníckych zariadeniach je viac ako dosť. Mnohé z nich však majú doslova pachuť toho, ako to vyzerá, keď sa o pacienta (ne)starajú tí, ktorí sú viazaní Hippokratovou prísahou. Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Deti do troch rokov test mať nepotrebujú

„Ak pacientovi nepríde výsledok RT-PCR testu včas (nepríde mu výsledok na telefónne číslo alebo na e-mail), pacient sa napriek tomu dostaví na príjem do NsP Brezno na objednaný čas a deň aj bez výsledku. Termín hospitalizácie alebo operačného výkonu nebudeme v NsP Brezno prekladať! V čase príjmu mu bude vykonaný antigénový test.“ Pri akútnej hospitalizácii každý pacient, ktorý bude prijímaný na oddelenie bez ohľadu na očkovanie/prekonanie absolvuje antigénový test na urgentnom príjme. Počas hospitalizácie mu bude zrealizované aj RT-PCR vyšetrenie. Deti do 3 rokov sa netestujú.



„Manžel/partner rodičky, ktorý chce byť účastný pri pôrode, musí disponovať negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín. V prípade záujmu je možné vyšetrenie absolvovať ako samoplatca na urgentnom príjme (rýchla RT-PCR, výsledok za 20 minút, cena 65 eur). Sprevádzajúca osoba musí disponovať negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín (napr. rodič dieťaťa). V prípade akútnej hospitalizácie testovanie zabezpečí NsP Brezno,“ píše sa ma záver statusu breznianskej nemocnice.

Otrasné! Umrelo dieťa z osady po odmietnutí lekárkou! Chlapský hnev Mazureka!
Toto by ste nečakali – Mazurek sa zastal osadníkov. Dieťa z Jarovníc totiž zomrelo po tom, ako ho "okienková" lekárka nevyšetrila. „Lekári, načisto vám preplo??" hnevá sa Mazurek. A verejnosť varuje: dnes je to dieťa z osady, nabudúce z Bratislavy... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Petra Demková