Fico: Na protivládny protest 17. októbra určite nebude pozvané SME, Denník N ani Aktuality!
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Protest 17. októbra v Banskej Bystrici proti vláde bude slušný ale razantný! Sľubuje líder strany Smer Robert Fico. Zároveň chce strana opäť iniciovať referendum, ktoré by viedlo k predčasným parlamentným voľbám, píše portál topky.sk.



Pozýva všetkých, ktorým sa vláda nepáči

"Komunikujeme so sociálnymi partnermi, pozveme ako hostí všetky politické strany, ktoré majú iný názor na vládnutie na Slovensku a na smerovanie SR," informoval Fico na utorkovej tlačovej konferencii o pripravovanom proteste.

Podľa Fica sa nesmie upierať základné právo zhromažďovať sa. Deklaroval, že organizovanie protestov je prirodzená súčasť politiky Smeru-SD.

"Načo je v Ústave SR, že ľudia majú právo sa zhromažďovať? My nebudeme nikomu vyvaľovať bránu ani hádzať kamene. Chceme zorganizovať slušný, ale tvrdý protivládny protest," povedal.

TOTO nás bude bolieť, tvrdí mladý sociálny demokrat Igor Melicher
Slovensku podľa mladého sociálneho demokrata Igora Melichera nikto neublížil viac, ako Matovič-Hegerova vláda. "Mám pocit, že vláda pod vedením OĽaNO vedie Slovensko do úpadku schválne. Nepotrebujú vzdelaný národ, ktorý bude spravodlivo kritický.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nástroje v Matovičových rukách

Zároveň aspoň naznačil, o čom vlastne protest bude. "SME, denník N, Aktuality a im podobní robia politiku porušujúcu ľudské práva a stali sa najagresívnejším nástrojom v rukách Matovičovej vlády. Som presvedčený, že za peniaze na očkovaciu kampaň a preto, lebo nenávidia SMER – SD a nevedia stráviť totálne fiasko súčasnej vlády, ktoré vnímajú ako svoje vlastné zlyhanie," nešetril koalíciu expremiér.


Podľa vlastných slov chcel Fico pozvánku zverejniť neskôr, ale vyprovokoval ho denník SME. "Po tom, čo sa jeho majiteľom stal nepriateľ všetkého normálneho, G. Soros, ide SME proti SMERU – SD cez mŕtvoly a predbieha sa v agresívnej hlúposti s Denníkom N a Aktualitami," vymenoval Fico.


Na exšéfa operatívcov NAKA Kaľavského vydali medzinárodný zatykač
Na obvineného exšéfa operatívcov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského vydali európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Chcú odvolávať vládu



Smer-SD sa zároveň dohodol s nezaradenými poslancami okolo lídra mimoparlamentného Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Dodajú podpisy poslancov pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej by chcela opozícia odvolávať vládu.

Najrozumnejším riešením je podľa Fica podať návrh počas najbližšej riadnej schôdze, ktorá sa začne 19. októbra. Smer-SD si dal podľa Pellegriniho podmienku, že návrh bude predkladať poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD).

Uniknutý zoznam opatrení, škriepky a rozkol. Položia koalíciu?
Na verejnosť unikol zoznam opatrení, o ktorých už dva týždne rokuje špeciálna skupina pre návrat dôvery v právny štát. Obsahovať majú podľa Denníka N aj sporné body, o ktorých sa politici posledné týždne škriepili. Politológovia varujú, že hádky... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková