TOTO nás bude bolieť, tvrdí mladý sociálny demokrat Igor Melicher
05 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Slovensku podľa mladého sociálneho demokrata Igora Melichera nikto neublížil viac, ako Matovič-Hegerova vláda. "Mám pocit, že vláda pod vedením OĽaNO vedie Slovensko do úpadku schválne. Nepotrebujú vzdelaný národ, ktorý bude spravodlivo kritický. Nepotrebujú šikovný národ, ktorého ľudia budú pracovať na moderných technológiách a žiadať vysoké platy. Nepotrebujú sebavedomých Slovákov, ktorí si chcú sami viesť svoj vlastný štát," píše na sociálnej sieti. 


Melicher na sociálnej sieti reaguje na prejav prezidentky Zuzany Čaputovej o stave republiky.  Slovensko podľa Melichera je štát v úpadku. Na sociálnej sieti spomína sociálny, právny, ekonomický, finančný, zdravotný, bezpečnostný úpadok a aj vzdelávací úpadok.

Okrem tisíce vyhorených zdravotníkov, lekárov a zdravotných sestier, na ktorých vláda počas pandémie podľa Melichera doslova kašle a vôbec im nepomáha, máme podľa neho aj nedostatok ľudí v gastro sektore, v prepravných službách, napätie v polícii, zneužívanie NAKA a trestného práva na politické ciele a teraz k tomu podľa neho pribudol aj nedostatok učiteľov dôležitých predmetov.

Tragédia v Kláštore pod Znievom - vyhorelo známe zariadenie pre bezdomovcov, pomôžte!
Útulok Dobrého Pastiera je jedno z najväčších zariadení na Slovensku, poskytujúce sociálne služby chudobným. Útulok Dobrého Pastiera je útulkom pre ľudí, ktorým život nedožičil toľko, čo ostatným. Je to útulok aj pre tých, ktorí si nevážili to, čo... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Úpadok školstva bude sakramentsky bolieť

Tento akútny nedostatok učiteľov chce štát riešiť tak, že zamestná študentov učiteľstva na dohodu. Kvalifikovaní učitelia budú tak nahradení študentmi bez reálnych skúseností a za vyučovanie budúcich generácií poberať mzdu na dohodu, ktorá ich nebude absolútne motivovať odvádzať kvalitnú prácu.

Úpadok školstva sa podľa Melichera neprejaví v živote spoločnosti hneď. Upozorňuje, že to bude až o pár rokov a že to bude sakramentsky bolieť. "Dnes je Slovensko štátom, ktorý je na popredných priečkach v počte ľudí s dosiahnutým, úplným stredoškolským vzdelaním. Ak pôjde vývoj takto ďalej, tak sa rovnako, ako pri stave verejných financií, prepadneme z popredných priečok na tie posledné," myslí si Igor Melicher.

Slovensko podľa neho bude slabé a ešte ľahšie manipulovateľné, nejednotné a rozdelené. Melicher tvrdí, že rôzne svetové veľmoci si tu budú presadzovať svoje záujmy a svoj vplyv. A že sa stratí akákoľvek gramotnosť národa, najmä tá finančná.

Vymení boxerský ring za prezidentské kreslo? (VIDEO)
05 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Matovičovo - Hegerova vláda potrebuje znižovať inteligenciu ľudí

Melicher si myslí, že Matovičovo - Hegerova vláda potrebuje znižovať inteligenciu ľudí, potrebuje vypestovať u ľudí závislosť na trhu a na konzume. "Potrebujú ľudí, ktorí nebudú motivovaní pracovať v prospech svojho štátu, ale budú hľadať útechu v náručí svetových mocností," píše.

V závere príspevku upozorňuje na vysoký dlh a deficit, ktorý nám môže privodiť osud Grécka. "Úpadok, ktorý tu zavádza vláda dnes, môže postupne rozložiť celý štát. Tieto extrémne experimenty treba zastaviť čím skôr, kým nebude pre Slovensko neskoro," zdôrazňuje v závere.

Matovič odkázal ministrom: Nikto nedostane viac! Nie som Ježiško
A odkiaľ ich mám zobrať? Pýta sa Matovič. Plánované príjmy štátneho rozpočtu na budúci rok sú 20 miliárd eur a oni si pýtali navyše 6,6 miliárd eur. Len, bohužiaľ, nikto z nich neprišiel s návrhom, odkiaľ to mám zobrať. Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Diana Zaťková