Na exšéfa operatívcov NAKA Kaľavského vydali medzinárodný zatykač
05 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Na obvineného exšéfa operatívcov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského vydali európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.



Príkaz na zatknutie

Bývalý šéf bratislavských operatívcov protizločineckej jednotky NAKA Ján Kaľavský je obvinený z pokračujúceho zločinu prijímania úplatku. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu vydal príkaz na zatknutie. Vyhovel tak návrhu prokurátora špeciálnej prokuratúry, píše portál topky.sk.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a dňa 01. októbra 2021 vydal na Mgr. J.K., obvineného z pokračujúceho zločinu prijímania úplatku a iné, príkaz na zatknutie, ako aj Európsky a Medzinárodný zatýkací rozkaz," informoval hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.
Druhé obvinenie

Bývalý elitný policajt Kaľavský bol zadržaný už v máji, keď Inšpekcia Národnej kriminálnej agentúry chcela zadržať aj svojho bývalého šéfa Branislava Zuriana. Ten však bol odcestovaný.

Zeman a Petrov budú dnes vypovedať na Úrade inšpekčnej služby
Matej Zeman, zo skupiny takáčovcov aktuálne vypovedá na Úrade inšpekčnej služby. Je podozrivý z toho, že manipuloval svedectvo. Podľa informácií Noviny Plus, TV JOJ sú na mieste aj advokáti všetkých obvinených. Po vypočutí Zemana, má byť vypočutý... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


NAKA mu na byte vylomila dvere a urobila domovú prehliadku. Kaľavského vtedy obvinili zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, ako aj z vynášania utajovaných informácií. Kaľavský mal podľa obvinenia informovať Petra Košča, ktorý je momentálne na úteku, že má byť zadržaný.

Obvinený šéf bratislavských operatívcov sa však k otázkam o vzťahu ku Koščovi nijako nevyjadril. Povedal len toľko, že podľa neho ide o komplot.

Kaľavský nakoniec nebol väzobne stíhaný, dôvodom boli podľa súdu nesplnené materiálne podmienky väzby. Prokurátor voči rozhodnutiu okresného súdu podal sťažnosť, no neskôr ju vzal späť.

D. Saková: Voľba policajného prezidenta bude presný opak apolitickosti
Voľba nového prezidenta Policajného zboru bude presný opak apolitickosti. Nezaradená poslankyňa a exministerka vnútra pôsobiaca v mimoparlamentnom Hlase-SD Denisa Saková to uviedla v reakcii na legislatívny návrh koaličných poslancov, aby... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | TASR