Veľké ryby sa naľakali! Prepadnutie celého majetku odsúdených korupčníkov sa niektorým nepáči
04 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Mali by korupčníci prísť o celý majetok, aj keď si časť z neho zarobili legálne? Strana Smer si myslí, že nie a nie je v tom sama.


Polovica domu, úspory, cenné papiere či auto. Dušan Kováčik by mohol prísť o všetko, ak ho súd definitívne uzná za vinného. Majetok prepadol aj Ladislavovi Bašternákovi a v cele čaká viacero bývalých vplyvných ľudí, ktorí by sa mohli ocitnúť v podobnej situácii, informuje TV Markíza.
Smeráci sú proti

„Trest prepadnutia celého majetku ako trest, ktorý je ukladaný súbežne s inými trestami ako trest odňatia slobody alebo ďalšie, je neprimeraný a v rozpore s ústavou," myslí si poslanec za Smer Boris Susko.

Pre podanie Smeru sa návrhom už zaoberá ústavný súd. Reč o ňom bola aj v parlamentnom výbore. Viacerí sa pýtajú, prečo sa rieši teraz, keď prepadnutie majetku hrozí veľkým rybám.

Je načase, aby Národný bezpečnostný úrad odobral Lipšicovi bezpečnostnú previerku, myslí si „Ďateľ“ Tóth
Na Slovensku stále neutícha kauza okolo šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica a jeho stretnutiach s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý je stále na úteku pred spravodlivosťou. Zaujímavý názor na Lipšica má Kočnerov bývalý kamarát Peter... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Basa im nevadí, poznajú len reč peňazí

Koaliční poslanci si však za názorom stoja. Podľa predsedu ústavnoprávneho výboru Milana Vetráka "niektorých ľudí neodradíte od páchania trestnej činnosti len tým, že sa im budete vyhrážať odňatím slobody. Jediným mementom je vraj pre nich odňatie majetku".

"Je prepadnutie len toho, čo bolo nakradnuté, vlastne trestom?" pýta sa poslanec za SaS Alojz Baránik. Dodáva, že "je to len odobratie čohosi, čo tomu človeku nepatrí".

"Im je jedno, či si 5 - 10 rokov odsedia vo väzení. Tí si to kľudne odsedia, a potom sa zbalia a odídu s miliardami do zahraničia a vykašlú sa na celé Slovensko," obhajuje postoj koalície Vetrák.

TOTO by ste od právnika Weisa asi nečakali. Jeho slová sú ale absolútne výstižné
Slovensko sa radí medzi krajiny kde nová totalita núti ľudí nielen do testovania, ale aj do nosenia rúšok a do očkovania experimentálnymi vakcínami. Proti sa síce stavia stále viac ľudí, no zatiaľ im to nie je nič platné. Nová totalita totiž... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prečo teraz?

Smer čelí aj otázke, prečo im zákon prekáža až teraz, keď strata imania hrozí vplyvným. Strana tvrdí, že jej len prekáža dvojkoľajnosť legislatívy, keďže pribudol aj nový zákon o zhabaní majetku.

„Druhá stránka je to, že inštitút sa nepoužíval, takže nebola spoločenská potreba,“ hovorí Susko.

Strata všetkého v prospech štátu sa javí príliš prísna aj Borisovi Kollárovi. Téma uzavretá nie je, no prípadné zmeny zákona zatiaľ nepredstavil nikto.

Gynekológovi z Myjavy hrozí 12 rokov na tvrdo! Mal zneužívať dievčatá
Známy gynekológ z Myjavy môže za mrežami stráviť až 12 rokov! Mal sa sexuálne stýkať s maloletými dievčatami a dávať im aj odmeny. Prokurátor už podal obžalobu. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková