Takto sa to robí, do psej matere! Náš Kucka v Premier League odmieta kľačať pred zápasmi
04 | 10 | 2021 I Peter Sulek
Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka v najvyššej anglickej futbalovej lige Premier League múti vody nielen svojou hrou, ale aj svojim zásadovým postojom. Odmieta pred zápasmi kľačať.

Kucka odmieta pred zápasmi kľačať. Všimol si portál Pravda.sk
Odmieta pokľaknúť

Kucka sa v 34 rokoch rozhodol pre zmenu. Po Taliansku a Turecku si vybral za ďalšie pôsobisko anglickú najvyššiu futbalovú ligu Premier League. Juraj Kucka sa zaradil medzi opory Watfordu.

Nekompromisný stredopoliar podáva stabilné výkony a má zásluhu na tom, že provinčný klub sa zatiaľ drží mimo zóny zostupu.

Rodák z Bojníc zaujal aj niečím iným. Patrí do skupiny futbalistov, ktorí pred zápasom odmietajú pokľadnúť na znak podpory extrémistického hnutia Black Lives Matter.

Aj v ostatnú sobotu v Leedsi, kde odohral celý duel (Watford prehral 0:1), spolu s kolegom Emmanuelom Dennisom zostali stáť.

Maďarskí futbalisti nepokľakli. My kľačíme len pred Bohom, vlasťou a ženou, povedal Orbán
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Kľačanie je ponižujúce

Nedávno sa pre rovnaké gesto rozhodol Marco Alonso z Chelsea FC. Podľa neho gesto proti rasizmu „trochu stráca silu“. Opora londýnskeho klubu uprednostňuje iné formy protestu.

Vyjadril, že v maximálnej miere vystupuje proti rasizmu a všetkým druhom diskriminácie.

„Ale radšej ukážem na nápis Nie rasizmu na rukáve, ako to robia v pri niektorých iných športoch a vo futbale v iných krajinách. Jasne tým ukážem, že som proti rasizmu a rešpektujem všetkých,“ vyhlásil Španiel.

Tréner Chelsea Thomas Tuchel uviedol, že klub akceptuje Alonsovo rozhodnutie a nevylučuje, že by mohlo vyvolať diskusiu v mužstve.

„Najdôležitejšie je, že osobne poznám Marcosa a viem, že na 100 percent je proti rasizmu a akejkoľvek jeho forme. O tom niet pochýb. Všetci sme proti,“ povedal Tuchel.

Prvým rebelom proti pravidelnému kľačaniu bol Wilfried Zaha.

Krídelník Crystal Palace tvrdí, že hráči by mali zostať stáť a gesto kľačania označuje za ponižujúce. Rovnakého názoru je aj Ivan Toney z Brentfordu.

Anglickí futbalisti pokľakli, maďarskí fanúšikovia ich v Budapešti vypískali (VIDEO)
04 | 09 | 2021 | Peter Sulek