Proruskí motorkári na amerických motorkách sú pre nás hrozba? Pýta sa generál Viktorín
04 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Proti presunu Múzea SNP v Banskej Bystrici spod Ministerstva kultúry pod správu Ministerstva obrany bolo viacero kompetentných ľudí, ktorí to podporili aj viacerými argumentami. Ako sa teraz ukazuje, vo svojich tvrdeniach mali kus pravdy.  


Proamerický minister vnútra Jaroslav Naď nie je podľa mnohých ľudí ten, ktorý bude udržiavať Múzeum SNP v tom nastavení, na aký účel bolo zriadené a v akom bolo vedené. Že to môže byť pravda naznačuje v statuse generál vo výslužbe Jozef Viktorín, člen hnutia Republika, ktorý to ukazuje na príklade „proruských“ motorkárov, ktorí sa údajne už nebudú môcť zhromažďovať pri rôznych príležitostiach v blízkosti múzea.
História sa dá vždy ideologicky využiť, netreba však urážať ľudí

„Proruskí motorkári na amerických motorkách sú hrozba?“ pýta sa hneď v úvode Viktorín a dodáva, že určite vieme kto nás oslobodil a koľko mladých životov zostalo na slovenskej pôde. „Oslobodila nás Červená armáda, teda Rusi, Kazachovia, Ukrajinci, Gruzínci atď. Viete, prečo to pripomínam? Dopočul som sa, že podriadenie Múzea SNP pod Ministerstvo obrany je najlepšie možné riešenie. Iste, keď sa vláda rozhodla, tak berie na seba zodpovednosť aj za následky, ktoré to môže časom priniesť. Ale zdôvodnenie ministra, že presun znamená okrem iného to, že v blízkosti múzea sa pri rôznych príležitostiach už viac nebudú zhromažďovať „proruskí motorkári“? Žasnem,“ konštatuje generál.

Viete, čo od nás kúpili českí kolegovia? Ide o jedno slovo: NIČ! Hnevá sa armádny generál Viktorín
Slovenská ekonomika vo viacerých smeroch krváca, zle je na tom zdravotníctvo, ale aj školstvo, armáda si však veselo nakupuje za obrovské milióny. Problém je však v otázke armády a zbrojárskeho priemyslu aj v niečom inom – biznise. Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Ešte raz sa pýtam: proruskí? Aká je to kategória? Odkiaľ máte tento pojem? Z preložených zahraničných dokumentov aktivistami z mimovládnych organizácií?“ kladie otázky republikán Viktorín a vraj vie, že odpovede sa nedočkáme. „Čo je pre Vás normálne. Opľuť, vynadať a arogantne odísť,“ dodáva. „Ak by sme prijali Vašu filozofiu o tzv. proruských motorkároch, pripomínam, že tam určite netrávia celé dni, ale len krátky čas a určite na amerických motorkách! Tak prečo Vám prekážajú? Alebo ste to nepostrehli?



História sa podľa Viktorína dá vždy ideologicky využiť. „Robili to mnohí pred Vami, mnohí to budú robiť aj po Vás. Netreba však urážať ľudí. Urážať tých, ktorí ležia v slovenskej zemi, a urážať všetkých, ktorí Slovákom pomohli pri oslobodzovacom boji. A tu už hovoríme aj o ďalších národoch. Len nevytvárajte dojem, že tí, čo si chcú uctiť padlých hrdinov, sú akýsi neželaní, proruskí motorkári,“ vytýka šéfom rezortu obrany generál vo výslužbe Jozef Viktorín.

Generál Viktorín to Naďovi vysvetlil ako človek, nie ako „zelený mozog“
Očkovacie šialenstvo u nás nie a nie ustať. A stále sa nájdu „šéfovia“, ktorí sa svojím podriadením vyhrážajú stratou práce v prípade nezaočkovania. Tak, ako minister obrany, ktorý má zrejme pretlak „personálu“. Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik