Jeseň prinesie ďalšie zatýkania v blízkosti Fica aj Pellegriniho, tvrdí Juraj Draxler
04 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Exminister školstva z Ficovej vlády, dnes aktivista Juraj Draxler v príspevku na sociálnej sieti sľubuje zaujímavú jeseň. Tá podľa neho prinesie ďalšie zatýkania v blízkosti Fica aj Pellegriniho, rýchlu tretiu vlnu a odpoveď na otázku, či tu vláda ostane až do roku 2024.


Podľa Juraja Draxlera sa z policajných kruhov šíria informácie, že v relatívne blízkom čase sa objavia ďalšie obvinenia voči prominentom a kruh okolo Fica a Pellegriniho sa podľa neho trochu zúži. "Čakajú nás ďalšie drámy," píše. A navliekanie pút okolo bývalých politických špičiek podľa neho krajine neprospieva.
Vládna moc potrebuje posilniť príbeh o tom, ako zbavili Slovensko mafie

Draxler varuje, že ak k tomu dôjde, bude to výrazné oslabenie celkovej opozície voči vláde. S čím podľa neho
vládna moc aj ráta, pretože tá potrebuje posilniť príbeh o tom, ako zbavili Slovensko mafie. Poukazuje aj na to, že ľudia vo vláde aj v pozadí rátajú s tým, že tretia vlna už nebude zďaleka taká dlhá, ako naposledy. "Ľudia sa po čase vrátia do relatívne normálneho života, letargicky ale predsa, a politika ich už úplne prestane zaujímať," vysvetľuje.

Slovensko sa podľa Juraja Draxlera, ak dôjde k ďalším drámam, môže rozlúčiť s nejakou svetlou budúcnosťou. "Už teraz cítiť silné sklamanie z celkového vývoja. Ja osobne každý týždeň počujem príbeh o niekom, kto sa chystá na odchod. A hovorím o pomerne prominentných ľuďoch, z vedeckých či analytických kruhov, ktorí budú chýbať. A ešte oveľa viac ľudí síce ostáva, ale redukuje smelé životné plány, na podnikanie, na rozvoj svojho pracoviska, na občianske aktivity. Jednoducho sú sklamaní, znechutení a letargickí. Zo všetkého: z vlády, z opozície, aj z protestov," vysvetľuje Draxler.

Fico pozýva Slovákov na protivládny „míting“. Tentokrát 17. októbra a do Banskej Bystrice
Smeráci pozývajú na ďalší „míting“, ktorý sa uskutoční v symbolický deň. Tak toto nevymyslíš, to je Fico... Niekoho by táto okrídlená veta napadla v súvislosti s konaním protivládneho mítingu strany Smer-SD, ktorý usporiadajú v deň, keď sa v celom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Tri návrhy Juraja Draxlera, ktoré môžu Slovensko vyniesť z letargie

Prvý návrh: Viac počúvať nepolitické osobnosti. Vytvoriť front osobností a musí ich byť veľa. A nie osobnosti typu Plačkové, nie funkcionárov, ale reálne, slovenské vedecké špičky.

Druhý návrh: Protesty sa podľa neho budú musieť rozšíriť o ďalšie skupiny ľudí. Nie spôsobom, ako to robila opozícia, ktorej tlieskalo podľa Juraja Draxlera sto, päťsto ľudí a oveľa väčší zvyšok spoločnosti sa im ešte viac vzdialil.

Tretí návrh: "Osobnosti aj médiá budú musieť reflektovať, ak sa objaví nová vízia rozvoja Slovenska, mimo tradičných partají. Dnešná opozícia už zjavne zvrat sama nedosiahne, nebolo by to ani veľmi šťastné vzhľadom na výsledky. A ani to nejde. Od prvotného povolebného sklamania vládou a znovurozdelenia preferencií si voličov už berú najmä sami medzi sebou," píše.

V závere dodáva, že ak sa na všetkých týchto frontoch začnú veci hýbať, je šanca, že sa víziu lepšieho, sebavedomejšieho Slovenska podarí zachrániť. Len treba podľa neho poraziť letargiu a v politike začať konečne upratovať.

Gynekológovi z Myjavy hrozí 12 rokov na tvrdo! Mal zneužívať dievčatá
Známy gynekológ z Myjavy môže za mrežami stráviť až 12 rokov! Mal sa sexuálne stýkať s maloletými dievčatami a dávať im aj odmeny. Prokurátor už podal obžalobu. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková