Rozzúrený dav hádzal po Lengvarskom vajíčka (VIDEO)
02 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Téma vakcinácie je aj na Slovensku mimoriadne citlivá. Aká až, to mal možnosť na vlastnej koži pocítiť i minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý v Piešťanoch po diskusii o nej zažil niečo, čo vo svojom živote zrejme ešte nie.


Slováci sú nespokojní a nahnevaní na súčasnú koalíciu na veľa vecí. Jednou z nich je aj očkovanie experimentálnymi vakcínami proti koronavírusu a istá forma nútenia doň. Ako veľmi sa to ľuďom nepáči ukázala diskusia v Piešťanoch, na ktorej sa zúčastnil nielen minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ale aj asi stovka protestujúcich. Ako informuje portál topky.sk, na mieste bola napätá atmosféra, ba vzduchom lietali aj vajíčka!
Odporcov očkovania mali v rukách slovenské vlajky a vykrikovali rôzne heslá

Po odchode z diskusie hádzali protestujúci po aute ministra Vladimíra Lengvarského vajíčka. Zdroj: FB Miro Staník


V Piešťanoch sa konala diskusia s názvom „Očkovať? Aká je cesta k životu bez obmedzení?“ na ktorej sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský či piešťanskí lekári Zuzana Nedelková a Ján Ranostaj. Podujatie sa konalo pod záštitou poslancov Národnej rady Lucie Drábikovej a Marcela Mihalika a tiež predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča. Akciu ale „nečakane“ narušil protest odporcov vakcinácie, ktorý zorganizovali kotlebovci. Tí boli prítomní aj na diskusii. Asi stovka proti očkovaniu protestujúcich ľudí, ktorých časť sa dostala aj dovnútra a prerušovala diskusiu konšpiračnými výkrikmi, pred budovou kričala rôzne antivaxerské slogany a o Lengvarskom hovorili ako o ministrovi genocídy. Pri odchode dokonca ohádzali jeho auto vajíčkami.

Desiatky odporcov očkovania, ktorí mali v rukách slovenské vlajky, vykrikovali rôzne heslá a blokovali cestu už pred začiatkom diskusie. Protest organizovali piešťanskí kotlebovci. Jedna z organizátoriek, Lucia Drábiková, sa o proteste dozvedela ešte pred diskusiou. „Verím, že sa to udeje kultivovaným spôsobom. Apelujem preto i na kolegu poslanca Martin Beluský, aby bol garanciou normálnej ľudskej slušnej komunikácie,“ napísala poslankyňa parlamentu za OĽaNO na sociálnej sieti. Ako sa ukázalo, veľmi sa zmýlila, pretože po skončení diskusie bola nálada pred budovou hodne vyburcovaná.

Zaočkovaní ľudia chránia seba aj svoje okolie a prispievajú k tomu, aby sa neplnili nemocnice, tvrdí Lengvarský
Nezaočkovaní sú zlí, zaočkovaní dobrí. Tak toto je teória, ktorú razí aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Podľa neho totiž nezaočkovaní ľudia nakazia tých zaočkovaných. Ako na to prišiel? Čítať ďalej
27 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zhromaždenie sa, podľa polície, zaobišlo bez narušenie verejného poriadku

Niektorí antivaxeri stojaci pred bránami budovy si dokonca priniesli fakle, jeden z nich burcoval dav, že vnútri nemajú rúška. Podľa všetkého klamal, lebo všetci na diskusii vo vnútri rúška mali. Na odchádzajúce auto ministra zdravotníctva ale niektorí protestujúci hádzali vajíčka a kričali, že je fašista a zabíja slovenský národ. „Pri vstupe do areálu sa už pred diskusiou zhromaždila skupinka osôb, ktorá hlasným povzbudzovaním „vítala“ účastníkov diskusie a hostí. Na mieste vytrvali až do neskorých večerných hodín. Dlhé chvíle čakania na koniec diskusie si krátili spevom, po zotmení si priestor osvetľovali horiacimi fakľami a atmosféru utužovali zborovými pokrikmi,“ prezradil pre Topky riaditeľ komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva Miroslav Staník.



„Doprial by som každému odporcovi očkovania, aby išiel na covid jednotku a vidieť týchto ľudí umierať, keby ste tam mali nedajbože rodinu alebo známeho, rozprávali by ste úplne ináč,“ povedal „diskutujúcim“ Ján Ranostaj a označil niektoré vyjadrenia „hostí“ za krčmovú debatu. Rezort zdravotníctva aj napriek „škodám na potravinovom majetku účastníkov“ bude pokračovať v odborných diskusiách. Celú situáciu monitorovala polícia, no výraznejšie do protestu nezasiahla. „Polícia pred začatím, počas aj po skončení zhromaždenia situáciu v meste Piešťany monitorovala. Zhromaždenie sa zaobišlo bez narušenie verejného poriadku,“ uviedla pre Topky hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.

Matovičov režim pritvrdzuje. Lengvarský oznámil, že neočkovaných nemusia pustiť do nemocníc
23 | 09 | 2021 | TASR