Rozhoduje sa o väzbe Petra Sch. a štyroch vyšetrovateľov NAKA
01 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Krajský súd (KS) v Bratislave rozhoduje v piatok na svojom neverejnom zasadnutí o sťažnostiach štyroch obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a donedávna dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Sch. voči rozhodnutiu Okresného súdu (OS) Bratislava III, ktorý ich zobral do väzby.


KS bude rozhodovať od 9.00 h. Senát KS rozhoduje pod vedením predsedníčky Magdalény Blažovej a členiek senátu Márie Šimkovej a Danice Veselovskej. Keďže ide o neverejné zasadnutie, nie sú na ňom prítomné procesné strany - obvinení ani ich obhajcovia, ani dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave. "Predmetná vec - sťažnosti obvinených a prokurátora, bola na odvolací KS v Bratislave predložená na rozhodnutie 24. septembra," uviedol TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak. V zmysle Trestného poriadku je zákonná lehota na rozhodnutie päť pracovných dní od predloženia veci na rozhodnutie.

Erik Tomáš: "Mafia? Áno, tá Matovičova!"
"Nejde o žiadnu vojnu v polícii, ale o odhalenie ohavného konania policajtov na politickú objednávku. Každému kto si prečítal uznesenie o obvinení štyroch “elitných” vyšetrovateľov NAKA a povereného šéfa inšpekcie ministerstva vnútra sa musel... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Petra Sch. zobral sudca pre prípravné konanie OS Bratislava III do kolúznej väzby 15. septembra. Sudca predtým rozhodol, že vyšetrovatelia NAKA Ján Č., Pavol Ď. a Milan S. budú rovnako väzobne stíhaní. Milana S. zobral sudca do kolúznej väzby. Jána Č. a Pavla Ď. zobral sudca do väzby z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Následne na druhý deň 16. septembra zobral sudca do kolúznej väzby aj štvrtého vyšetrovateľa Štefana M.

Štvoricu vyšetrovateľov a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS 13. septembra. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Kto by ešte pochyboval o tom, že tu vládne lipšicovská mafia, musí byť hluchý, slepý alebo mentálne retardovaný
Robert Fico to dnes v O 5 minút 12 prevalcoval. Na Slovensku nemá konkurenciu - a z toho ide všetky tie skorumpované liberálne médiá trafiť šľak, konštatuje na sociálnej sieti smerák Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Diana Zaťková