Lipšicove tajné schôdzky: S Kováčikom žehlil vlastné problémy. Asistovali im Košč s Pčolinským!
30 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Zdá sa, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic má dve tváre. Nedávno oslavoval prvostupňové odsúdenie na štrnásť rokov väzenia svojho predchodcu, bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, no pred časom sa s ním potajomky stretával. A ak je pravda, čo tvrdí tajomný Pán X, Lipšic dokonca v istom čase tlmil médiá, aby Kováčika až tak veľmi nehanili, píše Plus7Dní.


Prezývkou Pán X podľa týždenníka označujú novinári Petra Košča. Záhadného muža, ktorý niekoľko desaťročí pracoval pre tajnú službu. Dnes je obvinený z korupčnej činnosti. V rámci svojich vyjadrení Košč spomína v podozrivých súvislostiach práve aktuálneho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.
Košč o Lipšicovi

Košč uvádza, že na podnet Bernarda Slobodníka, vtedajšieho riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície, sa v roku 2016 stretol s ním a s Dušanom Kováčikom v biliardovom klube v Bratislave, ktorý Košč prevádzkoval.

„Slobodník vedel, že sa poznám s Vladimírom Pčolinským, a chcel sa poradiť, ako zmierniť neustále mediálne útoky na Kováčika. Následne som v tejto veci oslovil Vladimíra Pčolinského a ten sa vyjadril, že sa o tom porozpráva s Danielom Lipšicom, čo by sa na tom dalo zmeniť,“ tvrdí Košč.

Podľa Košča sa v tejto veci všetci menovaní na jeseň 2016 dvakrát stretli na terase jeho rodinného domu v Pezinku, Lipšica tam priviezol autom Pčolinský. Hovorilo sa vraj o tom, že ak „sa pomôže mediálne Kováčikovi“, tak on „prerozdelí spisy, ktoré sa týkajú Kočnera, iným prokurátorom“.

Šátek: V dvojici Heger - Žilinka niekto "zavádza" a Žilinka to zjavne nie je
Slovenčina má v mediálnom priestore zvláštne slová. Napríklad "ustáť", "pochybiť", "zavádzať". Po slovensky odolať, urobiť zle, klamať. Takže ak preložíme slovo "zavádzať" v prípade vyjadrenie predsedu vlády o tom, že Matovičova komisia prijala 17... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Lipšicove požiadavky

Košč opisuje, ako Lipšic predostrel vlastné požiadavky. V tom čase bol spolu s Gáborom Grendelom obvinený, že vyzradil bankové operácie Mariana Kočnera. A u Košča na terase vraj žiadal, aby Slobodník zobral vyšetrovateľom Jombikovi a Barochovskému trestný spis týkajúci sa tejto veci. Špeciálny prokurátor Kováčik mal zase na Lipšicovu žiadosť „odstaviť“ prokurátorku Trstenskú.

Ďalšie stretnutie sa uskutočnilo o pár týždňov na rovnakom mieste a v rovnakom zložení - teda prítomní boli Košč, Lipšic, Pčolinský, Slobodník a Kováčik.

Vtedajší špeciálny prokurátor na ňom ubezpečoval, že sa Kočnerova situácia zmení a veci budú vyšetrené. Lipšic „uviedol, že médiá, na ktoré má dosah, už nebudú tak ostro útočiť na Kováčika“. Košč pri tom konštatuje, že sa tak „aj skutočne stalo“ a ako dôkaz predložil Generálnej prokuratúre SR analýzu textov o Kováčikovi v Aktualitách a Denníku N pred spomínanými stretnutiami s Lipšicom a po nich.

Podnikatelia sa nevzdávajú: Reštaurácií máme u nás ešte viac ako pred pandémiou!
Pandémia koronavírusu asi najťažšie zasiahla gastro prevádzky. Mnohé reštaurácie situáciu nezvládli a ukončili svoj biznis. No s postupným uvoľňovaním opatrení sa na Slovensku vzniklo dvakrát viac podnikov, ako ich zaniklo, informuje... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Lipšic nezatĺka, ale....

Lipšic dnes tvrdí, že s Petrom Koščom, nemá „žiadny vzťah“. Stretol sa s ním len trikrát, a to vždy na žiadosť Vladimíra Pčolinského, ktorý sa po posledných voľbách stal riaditeľom Slovenskej informačnej služby.

Stretnutie v Koščovom dome Lipšic nepopiera, dokonca rovnako ako Košč si spomína, že tam bol dvakrát. Ako dôvod schôdzky Lipšic udáva prípady, ktoré ako advokát zastupoval. Čiže iniciátorom stretnutí bol Pčolinský, ale rozoberať sa na nich mali prípady Lipšicových klientov... Nuž, keby to tak aj bolo, podľa etického kódexu advokátov je rozoberanie káuz klientov v súkromí neprípustné, upozorňuje týždenník.
Zlyháva pamäť

Lipšic schôdzky datuje do roku 2018 alebo 2019. Tvrdenia o požiadavkách na Kováčika a Slobodníka podľa Lipšica nemôžu byť pravdivé, lebo v roku 2018 už spis Privatbanky nemali uvedení vyšetrovatelia a ani prokurátorka Trstenská v tom čase už nedozorovala žiadnu kauzu týkajúcu sa Kočnera.

Spomínate si na „doktora“ Matoviča? Za urážku MUDr. Bukovského si to od ľudí riadne zlízol (VIDEO)
Tak toto už vážne prehnal. Plagiátor a muž, ktorý nezmyselným celoplošným testovaním spôsobil to, že na Slovensku zomierali tisícky ľudí sa dovolil slovne napadnúť lekára, ktorý hlása niečo iné ako on. To, čo vypustil Igor Matovič z úst pred rokom... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ovplyvňovanie médií v prospech špeciálneho prokurátora Kováčika považuje Lipšic za nezmyselné: „Bol som jedným z dvoch poslancov parlamentu, ktorí v pléne ostro kritizovali pôsobenie D. Kováčika pri jeho poslednej voľbe za špeciálneho prokurátora v roku 2014. Uvedené sa dá ľahko dohľadať a verifikovať. Rovnako sa dá jednoducho verifikovať, či akékoľvek médium zmenilo intenzitu ,útoku‘ na D. Kováčika po roku 2018, respektíve 2019.“

Koščove tvrdenia by teda ľahko mohli padnúť na zlom datovaní schôdzok. Ide teda hlavne o to, či má slabšiu pamäť Lipšic alebo Pán X.

Otázky, kedy približne sa konalo stretnutie na terase Koščovho domu a čo bolo jeho predmetom, preto týždenník odoslal aj Vladimírovi Pčolinskému.„Myslím, že to bolo v druhej polovici roku 2016. Dušan Kováčik a Bernard Slobodník prejavili záujem o rozhovor s Danielom Lipšicom na vtedy aktuálne spoločenské témy,“ odpísal Pčolinský.

Kto sú Plačkovej kajúcnici? Dnes súd rozhodne o jej väzbe
30 | 09 | 2021 | Ján Papuga