Čo môže byť za tvrdou cenzúrou na sociálnych sieťach?
30 | 09 | 2021 I Ján Papuga
Black Rock je americká investičná korporácia. Sídli v New Yorku. Je najväčším správcom finančných aktív vo svete. Ovplyvňuje celosvetové dianie a jej finančné portfólio má hodnotu vyše osemtisíc miliárd USD.

V diskusiách na sociálnych skupinách sa objavilo, že táto finančná veľmoc súvisí s tým, čo sa deje vo svete internetu. Blokovanie názorov, ktoré sú v rozpore s polarizujúcou témou očkovania proti COVID-19, ktorá už dnes nie je taká jednoznačná. Dáva sa to do súvislosti s tým, že médiá a výrobcovia vakcín majú medzi sebou nepísanú dohodu o presadzovaní očkovania. Preto sme sa pozreli na portfólio tejto organizácie.

Podľa portálu stockzoa.com má Black Rock v portfóliu známu sociálnu sieť Facebook (cení sa na 54 miliárd dolárov), Twitter (3,6 miliardy dolárov), ale aj mediálne kráľovstvo CME (5,2 miliardy dolárov), ktoré vlastní niektoré české i slovenské médiá, na Slovensku napríklad TV Markíza. Popri týchto portfóliách hostuje Black Rock aj známe spoločnosti na výrobu vakcín Moderna (4,6 miliardy dolárov) a Pfizer (16 miliárd dolárov).

Bukovský reaguje na udalosti tlačovou správou. Bude sa o svoj YouTube kanál súdiť?
MUDr. Igor Bukovský zareagoval na zrušenie svojho Youtube kanála tlačovou správou. Bude sa o svoj roky budovaný kanál so stovkami videí súdiť? Oficiálne stanovisko naznačuje odpoveď. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková


Finančná korporácia Black Rock sa považuje za vplyvnú a ovplyvňujúcu celosvetovú korporáciu, ktorá má v portfóliu ďalšie mocné svetové organizácie. Faktom je, že mediálne giganty masívne tlačia na vakcináciu proti COVID-19. Neraz blokujú prostredníctvom svojich nástrojov na sociálnych sieťach názory rôznych používateľov, odborníkov, ktoré namietajú vakcináciu, uvádzajú jej riziká alebo spochybňujú jej účinnosť.

Či je súvislosť medzi tým, že mediálne spoločnosti a zároveň predajcovia vakcín sú v jednej finančnej korporácii, či spolupracujú, či sa navzájom držia, nech zostane na posúdení čitateľa. Isté však je, že okupovanie jediného správneho názoru médiami a sociálnymi sieťami na úkor demokracie, ľudských práv a čoraz silnejšie presadzovanie cenzúry je faktom, ktorý by sme si pred rokom v 21. storočí nevedeli predstaviť. A nielen na Slovensku.

Takto to pôjde s nami do psej matere... Cenzúra je zakázaná v Ústave SR!!!
Dnes služba YouTube obmedzila videokanál MUDr. Igora Bukovského. Jednoducho zaúradovala cenzúra. Cenzúra, ktorá je podľa Ústavy Slovenskej republiky zakázaná. Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič