Prezidentka nepovedala nič konkrétne, správa zapadne prachom
29 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prezidentkina správa o stave republiky je témou, ktorej sa už druhý deň venujú takmer všetky médiá na Slovensku. Zástupca šéfredaktora Jozef Majchrák denníka Postoj píše o správe, ktorá zapadne prachom. Tvrdí, že prezidentka správne stanovila diagnózu Slovenska, ale bola príliš všeobecná.


Prezidentka podľa zástupcu šéfredaktora denníka Postoj Jozefa Majchráka zhodnotila stav, v akom sa Slovensko nachádza, veľmi presne. Spomenula boj proti pandémii, krízové situácie, polarizáciu na politickej scéne, ale aj na spoločenskej scéne. Podľa Majchráka nepomenovala konkrétnych vinníkov, ktorí však existujú.

"Tento stav má konkrétnych vinníkov, ktorých pomenovaniu sa prezidentka vyhla. Udalosti a javy, ktoré vnášali do boja s pandémiou polarizáciu, však mali svoje politické tváre," píše Majchrák.

Plačkovej s manželom hrozí vysoký trest! Z dílovania kokaínu ich usvedčujú odposluchy
Samozvaná kráľovná internetu Zuzana Plačková bude najnovšie pravdepodobne oslovovať svojich verných fanúšikov z väzenia! Ešte v pondelok totiž zadržala NAKA pri rozsiahlej razii v troch krajoch 15 členov zločineckej skupiny. Medzi nimi sa ocitla aj... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Prezidentka mala poukázať na konkrétnych vinníkov

Majchrák pripomína udalosti posledných mesiacov a spomína súboje Igora Matoviča a Richarda Sulíka, neracionálny nákup Sputnika V, o ktorom sa hovorilo aj ako o geopolitickej zbrani. Poukazuje aj na neutíchajúcu spoločenskú polarizáciu, ktorej pomáha Robert Fico a jeho strana Smer a tiež takzvanú vojnu v polícii.

Majchrák si myslí, že prezidentka mala poukázať na konkrétnych vinníkov, ktorými sú koaliční politici. A spomína ministra vnútra, ktorý je podľa neho zodpovedný sa situáciu v polícii, ktorá zašla ďaleko, ale aj Roberta Fica, ktorý práve Mikulcovo nekonanie cynicky využíva.
Príliš všeobecný dokument, časom zapadne prachom

Na záver zástupca šéfredaktora denníka Postoj Jozef Majchrák dodáva, že Zuzana Čaputová sa nechcela odchýliť z pozície nadstraníckeho aktéra. A myslí si, že zovšeobecňovanie konkrétnych situácií, za ktoré sú zodpovední konkrétni politici, bude mať za následok to, že síce z pravdivého, ale príliš všeobecného dokumentu si každý vyberie to svoje. A časom zapadne prachom.

Smeruje Európa k svojmu koncu? (Elena Pustovojtová)
Komentár Eleny Pustovojtovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Zuzana Perželová