Plačkovej s manželom hrozí vysoký trest! Z dílovania kokaínu ich usvedčujú odposluchy
29 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Samozvaná kráľovná internetu Zuzana Plačková bude najnovšie pravdepodobne oslovovať svojich verných fanúšikov z väzenia! Ešte v pondelok totiž zadržala NAKA pri rozsiahlej razii v troch krajoch 15 členov zločineckej skupiny. Medzi nimi sa ocitla aj známa influencerka Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom. Včera došlo k obvineniu všetkých 15 osôb.


Zásahy NAKA uskutočnila v Bratislavskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji. Počas akcie policajti vykonali viacero domových prehliadok aj prehliadok nebytových priestorov, píše portál interez.sk.

NAKA informovala, že všetky osoby už dnes majú na krku obvinenia zo zločinu založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Policajti zadržali viac ako deväť kilogramov pervitínu. Rovnako zaistili zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 tisíc eur v hotovosti.

Čekan by chcel cenzurovať. Vraj Blahu a TV Slovan treba vypnúť. Mazurek: totalitný ľudský odpad
Mazureka nahneval komentár vedca Čekana. Tomu nestačilo, ako nahneval pred niekoľkými mesiacmi polovicu Slovenska svojimi drzými výrokmi. Síce sa za ne ospravedlnil... úprimné to však asi nebolo. Napísal totiž zas niečo podobné. A Mazurek reaguje.... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková

Do éteru uniklo uznesenie

TV Markíza informuje, že na verejnosť včera uniklo aj uznesenie, ktoré popisuje, že okrem drogovej trestnej činnosti mala skupina páchať aj zločiny násilného a majetkového charakteru. Trestná činnosť mala trvať už od roku 2012 až do zadržania. Ako sa píše v uznesení, Zuzana Plačková aj s manželom mali distribuovať kokaín dílerom aj užívateľom.

„Zločinecká skupina v zložení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strausz a Zuzana Strausz Plačková, pôsobiaca na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja, v čase od roku 2012 až po súčasnosť, vykonávali za účelom zisku, prostredníctvom vytvorenej infraštruktúry osôb, dovoz drogy zvanej kokaín a následne ju distribuovali cez sieť dílerov tejto zločineckej skupiny koncovým užívateľom drogy,“ píše sa v uznesení.






„Dúfam, že sa to čoskoro všetko vysvetlí. Chcem len odkázať ľuďom, dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodený do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť,“ uviedla včera Plačková pre Markízu. Aj Zuzana Plačková aj jej manžel obvinenia odmietajú.








Jana Bittó Cigániková vyletela na Záborskú. Vraj lozí ľuďom do spálne
Zákon o sprísnení interrupcií je v parlamente pomerne častou témou. Dlhodobo leží v žalúdku poslankyni Záborskej. Jej najnovšia iniciatíva však rozzúrila poslankyňu Bittó Cigánikovú, ktorá reagovala v pléne parlamentu, naozaj ostro. Čo odkázala... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Ivan Mihale














Pomohli odposluchy?

Z uznesenia tiež vyplýva, že ich mala polícia odpočúvať. „Bola ustálená komunikácia páchateľov ohľadom páchania skutkov a boli ustálené jednotlivé objekty, v ktorých sa páchatelia zdržiavali,“ píše sa v uznesení s tým, že v súčasnosti sú tieto úkony v utajenom režime.

Pri domovej prehliadke u manželov Strauszových zaistili šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Vyšetrovateľ konštatuje, že doposiaľ neboli odsúdení za žiadnu konkrétnu trestnú činnosť.

"Je však potrebné uviesť, že v rámci svojich obchodných aktivít predávajú oblečenie pod nimi vytvorenou značkou Cocaine and Caviar," píše vyšetrovateľ. Obaja odmietli vypovedať a uviedli len, že sú nevinní, drogy nekonzumujú ani nepredávajú. Z výsluchov zadržaných podozrivých osôb však vyplýva, že manžel Zuzany Plačkovej mal byť "spojka do lepšej spoločnosti".

Sabaka sa priznal, že dostal sponzorské. Jeho vysvetlenie bolo trápne a potom úplne zmizlo
MUDr. Sabaka, veľký propagátor očkovania, znervóznel. Niekto totiž vysnoril, že dostal sponzorský dar od spoločnosti Tipos. V skratke povedané – od štátu. Na sociálnej sieti okamžite vyrukoval s obhajobou. Z nejakého neznámeho dôvodu však jeho... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková

V hre je aj pervitín

Zvyšní obvinení členovia zločineckej skupiny mali podľa uznesenia o vznesení obvinenia obchodovať aj s pervitínom.

Na výrobu tejto drogy mali z Poľska na Slovensko dovážať tablety s názvom Cirrus 120mg, z čoho mali vyrobiť pervitín a ten predávali ďalším dílerom alebo konzumentom. Členovia skupiny sa od roku 2012 striedali a to aj preto, že niekoľko z nich skončilo vo väzbe.

Bukovský reaguje na udalosti tlačovou správou. Bude sa o svoj YouTube kanál súdiť?
MUDr. Igor Bukovský zareagoval na zrušenie svojho Youtube kanála tlačovou správou. Bude sa o svoj roky budovaný kanál so stovkami videí súdiť? Oficiálne stanovisko naznačuje odpoveď. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková