Boris Kollár ďakuje Žilinkovi: Nestal si sa politikom ani nie si človekom v službách politickej moci
29 | 09 | 2021 I TASR
Predseda parlamentu Boris Kollár urobil sympatické gesto. Ďakuje generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, informuje TASR.

Kollár poďakoval generálnemu prokurátorovi Žilinkovi, že sa nestal politikom, respektíve človekom v službách politickej moci. V minulosti sme totiž podľa Kollára videli, ako sa niektorí prokurátori či policajti spreneverili svojmu poslaniu. Kollár to pripomenul počas diskusie k správe o činnosti prokuratúry za rok 2020. Poslanci budú v diskusii k správe pokračovať aj vo štvrtok (30. 9.).

"V minulosti sme tu mali určitú skupinu, ktorá si sprivatizovala spravodlivosť. Táto vláda dostala zadanie od občanov, aby prinavrátila spravodlivosť," skonštatoval Kollár. Nedopustí, aby sa tu znova vytvorila skupina, ktorá by so zámerom očisty znova sprivatizovala spravodlivosť. Zopakoval, že Sme rodina nepodporí zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku.

Marian Kotleba v reakcii poprosil Kollára, aby svoje slová adresoval do vnútra vládnej koalície, ak ich myslí vážne. Nezaradený poslanec Erik Tomáš označil Kollárove vyhlásenie za sympatický postoj. "Ale musím vám pripomenúť, že skutky, nie slová, sú dôležité," dodal Tomáš a povedal, že niekoľkokrát počas tohto volebného obdobia to bolo inak, ako to Kollár prezentoval. Tomáš pripomenul Kollárovi jeho slová o tom, že z koalície odíde, ak budú pokračovať ďalšie nezákonnosti v polícii a prokuratúre.

To vážne? Takto chce vláda pomôcť Slovákom pri masívnom zdražovaní energií
Ceny lámu rekordy! Slováci sa musia pripraviť na masívne zdražovanie energií. Elektrina bude v roku 2022 drahšia o 15 - 20 percent a plyn dokonca o 30 percent. Riešenie, s ktorým prišiel minister práce, mnohých nenadchne, píše portál... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková