Mala Baba Vanga pravdu? Silný červený drak, ktorý predstavuje Čínu, môže priniesť finančnú krízu
24 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Mala Baba Vanga pravdu? Zdá sa, že silný červený drak, ktorý predstavuje Čínu, prichádza. Svet po ekonomickom oslabení, ktorý so sebou priniesla celosvetová pandémia, môže čoskoro čeliť finančnej kríze. Čínsky gigant China Evergrande Group sa potápa už niekoľko týždňov čoraz hlbšie a hlbšie. Ak firma skolabuje, dôjde k tvrdému zásahu celého finančného systému. Obavy z pádu už niekoľko týždňov vyvolávajú paniku na burze, jeho krach by sme pocítili aj na Slovensku.


Niektorí hovoria už o hybridnej vojne, ktorá je po pandémii v druhej fáze, iní spomínajú konšpirácie, ktoré sa stávajú realitou. K slovu sa dostávajú aj prognózy Baby Vangy, Nostradama, ale aj Sibyly. Baba Vanga patrí k tým, ktorí predpovedali, že obri ovládnu svet. Vo svojej predpovedi hovorila aj o silnom drakovi, ktorý ovládne ľudstvo. "Traja obri sa spoja. Niektorí ľudia budú mať červené peniaze. Vidím čísla 100, 5 a mnoho núl,“ veštila pred mnohými rokmi. "A podľa interpretácií tohto proroctva predstavuje draka Čína a obrov Rusko, India a opäť Čína," napísala Pluska.

Francúzskeho lekára zatkli za predpisovanie Ivermektínu na COVID-19
Francúzsky lekár bol odvlečený do väzenia po hádke so súdnym exekútorom. Ten sa ho pokúsil postaviť pred odbornú radu ohľadom jeho neortodoxného, ale zákonného predpisovania kontroverzných liekov na COVID-19, píše portál RT. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Pád Evergrande sa priblížil, gigant nevyplatil milióny zahraničným veriteľom

Spoločnosti China Evergrande Group má dlhodobo problém. "Pád Evergrande sa priblížil, gigant nevyplatil milióny zahraničným veriteľom," píše portál HN. Informuje aj o tom, že lehota na zaplatenie úrokov z dlhopisov vo výške 83,5 milióna dolárov vo štvrtok vypršala bez komentára spoločnosti. Zvyšujú sa obavy o osud developera. "Niektorí držitelia dlhopisov developerskej spoločnosti China Evergrande Group v zahraničí nedostali zaplatené úroky vo štvrtok 23. septembra, v termíne ich splatnosti," konkretizuje HN.

Spoločnosť vstupuje do 30-dňovej ochrannej lehoty. V prípade neuhradenia záväzkov, jej hrozí bankrot. Veriteľom dlží druhá najväčšia developerská spoločnosť v Číne zhruba dva bilióny CNY. Tí hovoria o období desivého mlčania a o tom, že nikto nechce nič riskovať. "Neexistuje žiadny precedens s firmou veľkosti Evergrande ... budeme musieť počkať nejakých ďalších desať dní a uvidíme, ako sa to vyvinie," povedal podľa HN Howe Chung Wan zo singapurskej spoločnosti Principal Global Investors.

Predávali sa u nás bezpečnostné previerky ako vrecia zemiakov na trhu?
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Čína môže svet dostať do finančnej krízy

Burzy sa otriasajú. Analytici varujú, že Čína môže svet dostať do finančnej krízy, podobnej ako USA pred 13 rokmi.

​​Investori sa podľa HN zhromaždili pred sídlom Evergrande v Šen-čene a uviedli, že spoločnosť súhlasila s telefonickým rozhovorom. V Číne hrozia aj sociálne nepokoje. "Čínska vláda pritom stojí medzi dvoma náročnými voľbami. Prípadná pomoc pre Evergrande by viedla k úpadku finančnej disciplíny ďalších zadlžených developerov, naopak krach by okrem ťažkej rany pre banky a finančné trhy znamenal aj riziko sociálnych nepokojov," píše portál HN.

Mladú ruskú sexuologičku vyhodil žiarlivý manžel z balkóna na 13. poschodí
Policajti v Petrohrade vyšetrujú brutálnu vraždu mladej ženy. V utorok sa na policajnej stanici prihlásil muž, ktorý priznal, že zabil svoju ženu. Dobodal ju a vyhodil z balkóna ich spoločného bytu na 13. poschodí, píše portál RT. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková