Francúzskeho lekára zatkli za predpisovanie Ivermektínu na COVID-19
24 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Francúzsky lekár bol odvlečený do väzenia po hádke so súdnym exekútorom. Ten sa ho pokúsil postaviť pred odbornú radu ohľadom jeho neortodoxného, ale zákonného predpisovania kontroverzných liekov na COVID-19, píše portál RT.





Doktor Jean-Paul Théron bol zatknutý vo Francúzskej Polynézii. Došlo k tomu pár dní po tom, čo údajne "hádzal predmety" na exekútora. Snažil sa ho predvolať pred komisiu vyšetrujúcu jeho použitie kontroverzných liekov proti COVID-19 hydroxychlorochínu a ivermektínu.
Bránil sa predvolaniu

Théron údajne zasiahol súdneho exekútora bližšie nešpecifikovanými predmetmi, keď sa mu dôstojník pokúsil predložiť sťažnosť podanú Radou lekárov. „Útok“ zrejme spôsobil, že súdny exekútor bol na osem dní práce neschopný v dôsledku zranenia a stresu.

Zábery Théronovho zatknutia zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú chaotickú scénu, ako takmer poltucet policajtov brutálne zadržiava lekára. Príspevok na sociálnych sieťach z účtu, ktorý údajne patril jeho dcére, tvrdil, že lekár bol zatknutý pri umývaní rúk po použití toalety. Status hovoril o „brutalite a ponižovaní“ a „šoku“ zo zatknutia.

Koronavírus už nebude mutovať do smrteľnejších variantov, tvrdí britská expertka
Vírus SARS-CoV-2 už nebude mutovať do smrteľnejších variantov a stane sa z neho bežné prechladnutie. Uviedla to britská profesorka Sarah Gilbertová. Tá sa podieľala na vývoji vakcíny od spoločnosti AstraZeneca, píšu Novinky. "Koronavírus... Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Tibor Sipos


Ďalšia správa tvrdila, že Théron počas zatýkania omdlel. Zdá sa, že na jednom mieste bezvládne pokrivkáva, kým sa policajt oháňa niečím ako kaser.
Zdravotná rada lieky neodporúča

France24 poznamenal, že lekári vo Francúzsku môžu predpisovať hydroxychlorochín a ivermektín. Niektorí lekári používajú túto liečebnú metódu. Dodal však, že francúzska zdravotná rada to neodporučila.

Lekára z Tahiti nedávno citoval americký verejný rozhlasový server The World, ktorý označil ďalšiu vlnu epidémie vo Francúzskej Polynézii za „peklo“. Prípady sa od polovice júla zdvojnásobili, pričom k väčšine zo 600 úmrtí v súvislosti s ochorením Covid-19 v krajine došlo za posledné dva mesiace.

Obrie továrne Billa Gatesa na mRNA vakcíny. Má aj typy pre vlády, ako zvýšiť zaočkovanosť
23 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Paríž nekoná

Moetai Brotherson, člen francúzskeho parlamentu zastupujúci Francúzsku Polynéziu, ľutoval, že Paríž bol na pandemickú pomoc skúpy, a sťažoval sa, že Macronova vláda napriek rekordne vysokému počtu nakazených vyslala na svoje zámorské územie iba 120 zdravotníckych pracovníkov.

Aj keď niektoré štúdie uvádzajú, že hydroxychlorochín a ivermektín sú účinné proti vírusu, obidva boli odsúdené v médiách a inými lekármi a diskusie o ich použití boli na niektorých platformách sociálnych médií takmer zakázané.

Portugalsko od 1. októbra zruší núdzový stav a uvoľní väčšinu opatrení
Portugalsko od 1. októbra vstúpi do tretej, poslednej fázy uvoľňovania opatrení proti šíreniu koronavírusu. Zároveň sa oficiálne ukončí núdzový stav a krajina prejde do stavu ostražitosti. Návrh schválila vo štvrtok portugalská vláda, informovala... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR