Radačovský reaguje na Nový čas: "Neznášam neobjektivitu a neznášam dezinformácie"
22 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Pokiaľ by som mal uveriť tvrdeniam zverejneným v Novom čase, musel by som konštatovať, že som nebol v Ruskej federácii, ale na Marse. A zdá sa mi, že až teraz chápem, prečo EÚ a OBSE odmietla vyslať do Ruska pozorovateľov. Hoci o to Ruská federácia požiadala. Takáto politika dezinformácií a nenávisti v Európe neveští nič dobrého pre budúcnosť Európy. Pre mierový život v Európe, pre dobré partnerské a medziľudské vzťahy." Milan Radačovský


Miroslav Radačovský sa spolu s ďalšími, viac ako 60 zahraničnými pozorovateľmi zúčastnil volieb v Ruskej federácii. V príspevku na sociálnej sieti reaguje na článok denníka Nový čas. "Tento status píšem kvôli tomu, že neznášam neobjektivitu. A neznášam dezinformácie. A chcem byť objektívny," píše Miroslav Radačovský na sociálnej sieti.


"Denník Nový čas dnes, (21.09.2021, pozn.red.) o 01,45 h zverejnil správu: „Voľby v Rusku postavili do pozoru stovky ľudí: Protest v Moskve poznačil jeden moment," píše Miroslav Radačovský. V článku podľa Radačovského uviedli, že "V pondelok večer na Puškinovom námestí v centre Moskvy sa zúčastnilo proti falšovaniu výsledkov volieb asi 300 ľudí. A pripojili fotografiu, na ktorej vidno občanov s krátkymi rukávmi alebo v mikinách. "Bez čapíc, dáždnikov, bez teplého oblečenia, jednoducho krásna pohoda," vysvetľuje europoslanec.

Chmelár: "Milanová robí obyčajnú špinavú politickú čistku"
Eduard Chmelár v príspevku na sociálnej sieti hodnotí odvolanie Stanislava Mičeva z postu generálneho riaditeľa Múzea SNP v Banskej Bystrici. Tvrdí, že ide o obyčajné špinavé politické čistky, ako za bývalého režimu. A ministerky kultúry sa pýta:... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zábery, ktoré denník Nový čas pripojil k článku, boli zábery z protestu Black Lives Matter

"V pondelok po polnoci som priletel z Ufy do Moskvy a poskytol krátke interview TV stanici Russia Today. Neskutočne chladné počasie tesne nad nulou. Silný vietor, dážď a ľudia teplo poobliekaní. Také isté počasie bolo aj v priebehu dňa, z ktorého foto záber zverejnil aj Nový čas," vysvetľuje ďalej.

Radačovský si myslí, že zábery, ktoré denník Nový čas pripojil k článku, boli archívne zábery z protestu Black Lives Matter. Pravdepodobne z Veľkej Británie. "Pretože včera takéto počasie v Moskve nebolo. Objektívna pravda je taká, že na Puškinovom námestí v lejaku a v teplom oblečení sa zhromaždili členovia komunistickej strany Ruska, ktorí protestovali proti výsledku volieb. Pričom stretnutie nebolo povolené. A to v počte asi dvesto komunistov," píše.

Výbor Europarlamentu pre spravodlivosť počas návštevy Slovenska ignoruje opozíciu
"Neslýchané". Pripomína k tejto menej známej skutočnosti europoslankyňa Monika Beňová. Na Slovensko prišla pracovná skupina Výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) z Európskeho parlamentu. Výbor sa totiž počas svojich... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Tvrdé zásahy voči občanom nepostrehol

Nový čas, ako píše Radačovský zverejnil aj článok pod názvom: "USA vážne obvinili Rusko," kde sa podľa neho konštatuje, že tvrdý zásah ruskej vlády voči jej kritikom zabránil občanom uplatniť svoje občianske a politické práva.

Radačovský upozorňuje, že osobne, spolu so zahraničnými pozorovateľmi sa zúčastnil pozorovania volieb vo Federatívnej republike Baškirija. Konkrétne v meste Ufa a v okolí.

"Nebudem hodnotiť, či boli tvrdé zásahy alebo neboli v iných oblastiach Ruska, lebo som tam nebol. Avšak v tejto federatívnej republike, ktorá je skutočne republika veľká a ekonomicky vyspelá, som tvrdé zásahy voči občanom nepostrehol. Nepostrehol som, aby im niekto bránil voliť. A nepostrehli to ani moji kolegovia," vysvetľuje.

V závere uvádza, že nechcem hodnotiť politiku Kremľa a nechce hodnotiť sčítavanie hlasov ÚVK. Ani hodnotiť, kto a ako volil, má len záujem objektívne a nestranne predostrieť občanom to, čo vnímal a videl.

ŠOKUJÚCE ODHALENIE: Izrael „laboratóriom“ Pfizeru a Izraelčania ako laboratórne potkany? Priznanie viceprezidenta farmagigantu (VIDEO)
21 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová