Výbor Europarlamentu pre spravodlivosť počas návštevy Slovenska ignoruje opozíciu
21 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Neslýchané". Pripomína k tejto menej známej skutočnosti europoslankyňa Monika Beňová. Na Slovensko prišla pracovná skupina Výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) z Európskeho parlamentu. Výbor sa totiž počas svojich návštev u nás vždy stretával aj s opozíciou.


"V minulosti som bola členkou tohto výboru aj ja. Vtedy, keď na Slovensko plánovali cestu, sme vždy schvaľovali aj stretnutie členov pracovnej skupiny so zástupcami opozície." Tvrdí to vo svojom statuse na sociálnej sieti aj europoslankyňa Monika Beňová.

Reprofoto FB (@Monika Beňová)

Neustále útoky voči Slovensku

"Dnes už v tomto výbore nie som. Úprimne, nemala som už silu ( a nervy) na neustále útoky voči Slovensku, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a iných, neskôr k EÚ pristúpivších krajín." Píše rozhorčene dlhoročná europoslankyňa.
Je to neprípustné!

"Je neakceptovateľné, aby sa pracovná skupina nestretla s reprezentantmi opozície, lebo v EP sme sa snažili vždy vypočuť všetky názory.

Návšteva pracovnej skupiny tak vlastne spochybnila úmysel a podstatu tejto misie." zaujímavo v inotajoch píše Beňová.
Beňová požiadala o zmenu programu výboru

"Požiadala som aj dnes vedúcu pracovnej skupiny, aby prehodnotila program a zaradila doň, tak ako sme to robili v minulosti, aj lídra opozície, ktorého strana je zastúpená mnou a mojimi kolegami v druhej najväčšej frakcii."
Slovensko nie je banánová republika

"Ak k takémuto stretnutiu nebude ochota, budem o nevyváženosti a nekorektnosti misie informovať predsedu výboru LIBE a členov predsedníctva EP."

"Slovensko nie je banánová republika a takýmto prístupom sa dôvera v objektívnosť naozaj nebuduje." Pripomína v závere statusu europoslankyňa Monika Beňová.

(Medzititulky red. Hd.)

Beňová: Slovensko mohlo požiadať o príspevok z Fondu solidarity EÚ. My sme však oň nepožiadali!
Europoslankyňa Monika Beňová apeluje na premiéra Hegera a ministerku Remišovú, aby aktívnejšie využívali možnosti EÚ pri pomoci Slovákom. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Petra Demková