Kamenický: Komisia na likvidáciu právneho štátu má sprivatizovať spravodlivosť pre Matovičovu mafiu
20 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Matovič sa v relácii V politike snažil presvedčiť ľudí o tom, že čierna farba nie je čierna, ale biela. Skonštatoval to opozičný poslanec Ladislav Kamenický v príspevku na sociálnej sieti. Podľa neho je chystaná komisia, ktorá má vraj zabezpečiť právny štát na Slovensku, len výsmechom občanov.


"Matovič bol dnes v relácii "V politike" a viem, že mnohí z nás Matoviča nevedia dopozerať do konca. Premohol som sa," začal smerák v úvode príspevku. "Okrem psychedelického opakovania slova mafia sa Matovič s tým, že zatknutých "chlapcov" nazval STATOČNÝMI vyšetrovateľmi, ktorých vraj treba za každú cenu ochrániť, postavil na čelo tejto mafie. Odposluchy nie sú domnienky a ukazujú, že táto skupinka zorganizovala sprisahanie proti vyšetrovateľke inšpekcie MV Santusovej, ktorá ich zločiny vyšetrovala," napísal Kamenický.

Podľa neho expremiér a líder OĽaNO nečítal prepisy odposluchov týchto, ako ich sám označil, "statočných chlapcov". "Hanebnou čerešničkou na torte bola Bezpečnostná rada štátu, po ktorej Heger namiesto odvolania Mikulca oznámil, že chce zriadiť komisiu, ktorá má vraj zabezpečiť právny štát na Slovensku. Ja túto komisiu nazývam "KOMISIOU NA LIKVIDÁCIU PRÁVNEHO ŠTÁTU", ktorá má sprivatizovať spravodlivosť pre Matovičovu mafiu," nešetrí kritikou.

Už zloženie tejto účelovej komisie podľa Kamenického svedčí o tom, na čo bude slúžiť. "Znefunkčniť a oslabiť Žilinku, prevziať kontrolu nad inšpekciou MV a enormne posilniť Lipšica, Mikulca a samotného Matoviča! Členmi komisie majú byť napr. špeciálny prokurátor Lipšic, sudca Hrubala a aby toho nebolo málo, tak sa do komisie tlačí aj samotný Matovič! Toto myslí Heger a spol. vážne? To je ako urobiť capa záhradníkom," uzatvára znepokojene.

Erik Tomáš: "Mafia? Áno, tá Matovičova!"
"Nejde o žiadnu vojnu v polícii, ale o odhalenie ohavného konania policajtov na politickú objednávku. Každému kto si prečítal uznesenie o obvinení štyroch “elitných” vyšetrovateľov NAKA a povereného šéfa inšpekcie ministerstva vnútra sa musel... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík