"Ak sa nedáš zaočkovať, zomrieš!“ Zo siete kliník v USA unikli plány na šírenie propagandy strachu (VIDEO)
20 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Uniknutá nahrávka zo stretnutia predstaviteľov amerického reťazca kliník Novant Health, ktoré sa uskutočnilo cez Zoom, ešte viac posilnila nedôveru ľudí voči číslam kliník v súvislosti s koronavírusom. Vo videu (dnes už pravdepodobne bývalá) riaditeľka Novant Health New Hanover Regional Medical Center v Severnej Karolíne Mary Rudyková obhajuje zvyšovanie strachu medzi obyvateľmi, aby ich donútila k očkovaniu proti COVIDu, informuje report24.news.



„Krivenie“ čísiel, aby pre verejnosť vyzerali desivejšie

Na zasadnutí sa konštatovalo, že by sa mali „upravovať“ zverejňované údaje kliník o prípadoch COVID-19. Marketingová riaditeľka Carolyn Fisherová na začiatku videa uvádza, že na webovej stránke, ako aj na sociálnych sieťach sa zdieľa celý rad covidových údajov – od počtov hospitalizovaných ľudí až po podiel očkovaných a neočkovaných pacientov. Takéto údaje však Rudykovej nestačia. Chce, aby čísla vyzerali pre verejnosť desivejšie.

Dr. Roger Hodkinson o covidovej propagande: "Je to pandémia strachu" (Report24)
Názor Rogera Hodkinsona (Report24) Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Ďalej sa vo videu hovorí o pacientoch, ktorý sa z COVIDu už zotavili. Tí by už v štatistikách uvedení byť nemali, čo sa však Rudykovej nepáči. Vysvetľuje, že sú pacienti, ktorí síce už nie sú v izolácii, ale stále zotrvávajú v nemocnici „z rôznych iných dôvodov“.

Potom vo videu vidno, ako zasiahne šéf zdravotníckeho centra Novant Health Brunswick Shelbourn Stevens a vysvetľuje, že títo ľudia sú v štatistikách ako vyliečení, ale on ich stále považuje za COVID pacientov, pretože sú stále chorí.

Trikmi s číslami rakúska zdravotnícka agentúra AGES vyprodukovala "pandémiu neočkovaných" (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Rudyková potom uvádza, že práve to chce zdôrazniť. To, že pacienti, ktorí môžu opustiť izoláciu (teda negatívni na koronavírus), sú vynechaní z covidových údajov. To je podľa nej nesprávne. Na záver  hovorí:

"Chcem len povedať, že musíme byť dôraznejší. Musíme byť naliehavejší. Musíme povedať: Vieš, ak sa nenecháš zaočkovať, zomrieš.“

(smiech) „Myslím, že na týchto ľudí musíme byť naozaj prísni.“

VIDEOtu

Štúdie: Neočkované deti sú zrejme oveľa zdravšie ako očkované
11 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľká odozva na nahrávku

Reakcia na túto nahrávku v sociálnych médiách bola obrovská. Mnohí mali pocit, že plány stále zahŕňať pacientov s negatívnym výsledkom na koronavírus do údajov o COVIDe-19 boli čistým kalkulom. Pretože tu nie je ani jedným slovom uvedené, že ide výlučne o ľudí, ktorí sa naďalej liečia na priame následky choroby COVID-19. Naopak, samotná Rudyková povedala, že tí, ktorí sa uzdravili, sú stále na klinike  "z rôznych iných dôvodov".

Treba pripomenúť, že izolačky nie sú určené pre obzvlášť vážne chorých. Tam sú umiestnení len tí pacienti, ktorí v tomto prípade boli pozitívne testovaní na SARS-CoV-2. Majú  byť oddelení od ostatných pacientov z dôvodu možného rizika nákazy. Tí, ktorí už nie sú pozitívni na koronavírus, môžu byť preložení na oddelenie pre základné ochorenia. Ľudia, ktorí už covidovú infekciu prekonali a výsledok majú negatívny, by sa z pochopiteľných dôvodov nemali naďalej objavovať v štatistikách chorých na COVID.

Nesúhlas s posilňovacími vakcínami: Najvyšší predstavitelia americkej FDA (Úradu pre kontrolu potravín a liečiv) odstupujú kvôli vakcínam!
Liekové regulačné úrady na celom svete sú v súvislosti s vakcínami proti Covidu pod obrovským politickým tlakom. Akákoľvek forma kritiky vakcín a ich používania je v rozpore s politickou agendou. Takmer nikto na úradoch sa neodváži riskovať svoju... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pochybné vyhlásenie reťazca kliník

Spoločnosť Novant Health vydala krátko po zverejnení videa vyhlásenie, v ktorom odmietla rozhovor ako diskusiu o tom, ako verejnosti sprostredkovať "vážnosť situácie". Išlo výlučne o pacientov, ktorí naďalej trpia komplikáciami spôsobenými COVIDom-19, hoci už nie sú pozitívni na toto ochorenie. Klinika sa snaží byť transparentná a bojovať proti dezinformáciám.

Spoločnosť Novant Health však v žiadnom prípade nie je transparentná, ako ukazuje pohľad na štatistiky. Nemocnica napríklad zaznamenáva mimoriadne „pôsobivé“ percentá neočkovaných pacientov v prípade hospitalizácií či JIS-iek.



Zdroj: Facebook
O transparentnosti nemôže byť ani reči

Neexistujú žiadne absolútne čísla, ani nie je známe, či sú započítaní len pacienti liečení na COVID-19, ani žiadne informácie o testovacom režime nemocnice. Ak totiž ľudia, ktorí boli očkovaní dvakrát, nie sú testovaní na COVID, pokiaľ nemajú úplne jasné príznaky, potom sú samozrejme v takýchto štatistikách veľmi málo zastúpení. Najmä keď zároveň každý neočkovaný kardiologický alebo neurologický pacient dostane test na základe svojho očkovacieho statusu, a to aj bez príznakov COVIDu. Transparentnosť vyzerá inak. Rastúca nedôvera ľudí v reakcii na toto video sa tak zdá byť viac než oprávnená, dodáva report24.news.

Hromadné prepúšťanie kvôli povinnému očkovaniu: Domovy dôchodcov v Británii na pokraji katastrofy
Zdravotnícky personál v Spojenom kráľovstve má už toho plné zuby. Práca v zdravotníctve už nie je vôbec atraktívna. A to nielen kvôli nízkemu platu, ale aj kvôli politike, ktorá núti mnohé zdravotné sestry dať výpoveď. Nariadenie "bez očkovania... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová