Hromadné prepúšťanie kvôli povinnému očkovaniu: Domovy dôchodcov v Británii na pokraji katastrofy
08 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Zdravotnícky personál v Spojenom kráľovstve má už toho plné zuby. Práca v zdravotníctve už nie je vôbec atraktívna. A to nielen kvôli nízkemu platu, ale aj kvôli politike, ktorá núti mnohé zdravotné sestry dať výpoveď.  Nariadenie "bez očkovania nie je zamestnanie" nadobudne účinnosť v novembri. Zlomí to väz mnohým zamestnancom domovov dôchodcov, píše report24.news.



Ak sa nezaočkuješ, dostaneš padáka!

Podľa denníka The Guardian 87 000 zamestnancov domovov dôchodcov v Anglicku ešte nebolo úplne zaočkovaných a 41 000 nedostalo ani jednu dávku. Aby mohli pokračovať vo svojej práci, musia byť všetci do 11. novembra plne zaočkovaní. Mnohí z nich to však nechcú urobiť. Miera zaočkovanosti zamestnancov v zdravotníctve sa zvyšuje len veľmi pomaly.

Bola to chyba! (Gerald Grosz)
Názor Geralda Grosza (oe24) Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hľadajú si radšej prácu inde

Na druhej strane od apríla zaznamenávajú domovy dôchodcov rastúci počet výpovedí. Ľudia si hľadajú inú prácu v zdravotníctve, kde očkovanie nie je povinné, alebo prechádzajú do spoločností ako Amazon. Tie lepšie platia a sľubujú menej stresujúcu prácu. Zdravotné sestry sa už aj tak cítia nedocenené. To, že sú nútené podstúpiť kontroverzné očkovanie, ktoré vôbec nechcú, vedie mnohé z nich k odchodu zo zamestnania.
Domovy dôchodcov smerujú ku katastrofe

Ešte pred tzv. pandémiou sa odhadoval nedostatok zdravotníckeho personálu na neuveriteľných 120 000.  Minulý mesiac britská vláda vypočítala, že zavedenie povinného očkovania by mohlo viesť k strate až 68 000 ďalších pracovníkov v oblasti starostlivosti. Starostlivosť o starších ľudí, ktorí ju potrebujú, sa tak vo veľkej miere ohrozí, alebo aj úplne znemožní.

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vláda by mala zmeniť kurz

Preto Národná asociácia pre starostlivosť a odborové zväzy ako Unison teraz naliehavo varujú vládu. Požadujú okamžitú zmenu kurzu. Musia sa zrušiť zákony, ktoré pracovný pomer podmieňujú zaočkovaním. V opačnom prípade by sa mnohé domovy pre dôchodcov museli zatvoriť. Odborová organizácia Unison varovala, že vláda v súčasnosti kráča do katastrofy.

Uvidí sa, či vláda poslúchne a upustí od totalitného očkovania v prospech lekárskej starostlivosti o obyvateľstvo. Ak sa tak nestane, dôsledky budú pravdepodobne oveľa ničivejšie ako v prípade koronavírusu. Očkovací fanatici by sa mali rozhodnúť, či sú v prospech svojej ideológie ochotní vzdať sa lekárskej starostlivosti o seba a svojich príbuzných odkázaných na pomoc, dodáva report24.news.

Ako chce Izrael zastaviť šírenie delty (Mareike Enghusen)
Komentár Mareike Enghusen (Der Tagesspiegel) Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová