Karol Farkašovský: "Pa... Pa... Francesco, Slovensko v pôvodnom marazme pokračuje"
18 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Čo ma zaujalo ?" Pýta sa aktuálne vo svojom pravidelnom útvare na sociálnej sieti publicista a bývalý poslanec Karol Farkašovský. "Hop... a sme opäť v realite. Ako rýchlo stíchli zvony aj dozvuky štátnej či pastoračnej návštevy pápeža. Život Slovenska v pôvodnom marazme pokračuje."


"Posolstvo biskupom i veriacim odovzdané. Potemkinovské divadlo dokonané. Luník IX na chvíľku uprataný. Slovenská politická „verchuška“ marketingovo posilnená." Sumarizuje "postpápežovské Slovensko na sociálnej sieti Karol Farkašovský.




Reprofoto FB (@Karol Farkašovský)



Slepá a hluchá moc

"V duchovnej eufórii si ani nevšimla prudký pád dôvery u vlastného národa. Prieskumy sú jasné."




"Život Slovenska v pôvodnom marazme pokračuje. Vojna bezpečnostných zložiek graduje. Tešíme sa na ďalšie vyhlášky, príkazy, zákazy, hrozby, mediálne masírovanie a strašidelné covidové štatistiky...prípadne nejaký vhodný lock-down. Slovensko to vydrží. MOŽNO !?" Píše sarkasticky autor statusu.



Nekultúru pápežovi neukazovali

"Všetci politickí „potentáti“ sa k pápežovi hrnuli na súkromné audiencie. Keby tak steny bratislavskej nunciatúry vedeli rozprávať."



"Škoda, že stretnutia neboli v parlamente či na Úrade vlády. Ale chápeme, tieto miesta s kvitnúcou hrubo-zrnou nekultúrou, boli aj pre pápeža asi príliš toxickým prostredím. No, mohol ich aspoň vysvätiť."



Bieda intelektu

Karol Farkašovský triafa na desinu: "Je mi celkom jasné čo pápež komunikoval biskupom. Ale tuho rozmýšľam akou rečou a najmä o čom sa s ním rozprávali naši poprední predstavitelia, pri tej mentálnej výbave, ktorú dobre poznáme. Politici svoj osobnostný ani rétorický Rubikon zrejme neprekročili.


Ktovie o aké perly ducha obohatili pápeža...teda okrem toho, že mu za štátne peniaze popredstavovali svoje rozvetvené rodiny a pochválili sa impozantným počtom detí."




"Ktovie čo si František v hĺbke duše pomyslel. Alebo radšej nepomyslel... a mávol rukou." dodáva na záver svojho nového statusu v rubrike Čo ma zaujalo publicista a bývalý poslanec Karol Farkašovský.



Vlastne, ešte čosi

"O tom - potom."

(Medzititulky red. HD.)

Farkašovský médiám: "Neberte nám slobodu, informujte, neovplyvňujte!"
Bývalý novinár, publicista, redaktor BBC, bývalá vedúca osobnosť Slovenského rozhlasu a neskôr politik, poslanec Karol Farkašovský. Obracia sa na slovenské médiá s vážnou a v súčasnej spoločensko-politickej situácii aj mimoriadne dôležitou... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Brožík